Belasting teruggave

Belastingteruggave

Het is in Nederland mogelijk om een bepaald bedrag van de betaalde belasting terug te krijgen. Om erachter te komen welk bedrag u terug kunt krijgen en over welke belasting u eventueel geld terug kunt ontvangen kunt u informatie vinden op Belasting.nl. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de aftrekposten die maandelijks op uw loon worden ingehouden terug te krijgen. Voor concrete vragen kunt u terecht bij de BelastingTelefoon.

Tussentijds belasting terugvragen

Maandelijks wordt er op uw salaris een bedrag aan belastingen ingehouden. Het is echter mogelijk om dit bedrag terug te krijgen. Elk jaar is het mogelijk om via belastingformulieren dit bedrag in een keer terug te vragen. Naast deze jaarlijkse teruggave is het ook mogelijk om tussentijds uw ingehouden salaris terug te krijgen. Voor deze tussentijdse teruggave, ook wel voorlopige teruggave genoemd, kunt u terecht bij de Belastingdienst. Naast de belasting die op uw salaris is ingehouden is een van de grootste aftrekposten in Nederland de hypotheekrenteaftrek.Voorlopige teruggaaf aanvragen

Uw voorlopige teruggaaf, bijvoorbeeld ingehouden belasting op uw salaris, de reiskosten die u maakt om op uw werk te komen of de hypotheekrenteaftrek, dient u in te dienen bij de Belastingdienst. Om een voorlopige teruggave aan te vragen kunt u terecht bij de Belastingdienst. U dient hier zelf een aanvraag voor in te dienen. Wanneer u dit eenmaal heeft gedaan worden de formulieren u jaarlijks toegestuurd. Het is mogelijk om een voorlopige teruggaaf te wijzigen; dit is eenvoudig te verwezenlijken door een nieuw verzoek in te dienen. De laatste aanvraag wordt namelijk altijd door de Belastingdienst behandeld.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.