Belastingdienst

Belastingdienst

Nederlandse Belastingdienst

De Nederlandse Belastingdienst is een onderdeel van de Nederlandse overheid. De Nederlandse Belastingdienst houdt zich bezig met zowel het innen als het heffen van de belastingen van ons land. Alles op het gebied van belastingen, of u nu belasting terug wilt vragen of benieuwd bent naar de belastingen waar u mee te maken krijgt als startende ondernemer, gaat via de Belastingdienst. Zowel particulieren als bedrijven krijgen in Nederland te maken met belastingen. Het bedrag dat aan belasting moet worden betaald, wordt onder andere bepaald door de verschillende belastingschijven.

Het onderdeel van de Belastingdienst dat gaat over het innen en heffen van belastingen van burgers en bedrijven bestaat onder de naam Belastingdienst/Toeslagen. Belastingdienst/Toeslagen is een op zichzelf staand onderdeel van het Ministerie van Financiën. De welbekende slogan van de Belastingdienst luidt: ’’Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’.

De Belastingdienst

De Nederlandse Belastingdienst heeft vestigingen verspreid door het hele land en beschikt over verschillende afdelingen en klantenservices waar u terecht kunt voor vragen. De Belastingdienst is onder te verdelen in de volgende organisaties: Het directoraat-generaal Belastingdienst, de beleidsteams, de uitvoerende dienst (waaronder bijvoorbeeld de BelastingTelefoon) en de facilitaire centra waar u bijvoorbeeld terecht kunt met al uw vragen over de Belastingdienst.Belasting hulp

Het invullen van belastingformulieren, het terugvragen van aftrekposten of het aanvragen van een subsidie zorgt bij veel mensen voor een hoop stress en zorgen. Gelukkig zijn er verschillende instanties die u kunnen helpen bij al uw belastingproblemen. Zo kunt u bij de BelastingTelefoon, onderdeel van Belastingdienst, terecht voor al uw vragen. Daarnaast kunt u overwegen om uw administratie uit handen te geven aan een administratiekantoor of om een belastingadviseur in te schakelen.

1 Trackback / Pingback

  1. Belastingaangifte verplicht? Meestal wel, soms niet | Belasting.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.