Omzetbelasting

Btw omzetbelasting

Omzetbelasting, ook wel BTW genoemd, is een belasting die in Nederland en bovendien in nog zo’n 136 andere landen wordt gebruikt. Omzetbelasting is een belasting die wordt geheven op bepaalde producten en diensten. De belasting wordt uiteindelijk betaald door de consumenten en niet door de organisaties die geen BTW verplichting hebben. De prijs van een product wordt verhoogt door middel van deze belasting. Omzetbelasting is dan ook enkel bedoeld voor de consument. U kunt als onderneming belasting terugkrijgen, namelijk de omzetbelasting.

Tarief omzetbelasting

Als ondernemer hoeft u geen omzetbelasting te betalen over ingekochte goederen. Europees is afgesproken dat een heffing niet lager mag zijn dan vijf procent. In Nederland bestaan hoge en lage tarieven, lage tarieven zijn 5% en hoge tarieven zijn 19%. In Nederland wordt voor de meeste producten een belasting geheven van 19%. Op de eerste levensbehoeftes als eten en drinken wordt een belasting van 5% geheven.

Wet omzetbelasting

In Nederland is evenals in vele andere landen een belastingwet geldig waarin belasting betaald dient te worden over producten. Deze producten zijn onderverdeeld in hoge en lage tarieven. Eerste levensbehoeften als eten en drinken vallen onder de lage tarieven. Als bedrijf hoeft u in Nederland geen omzetbelasting te betalen. Deze omzetbelasting is enkel geldig voor consumenten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.