WKR

Werkkostenregeling

Per 1 januari 2011 zullen de verandering op het gebied van de WKR, oftewel de nieuwe werkkostenregeling, van kracht gaan. De WKR is een nieuwe regeling die naast de huidige regels voor vrije vergoedingen wordt ingevoerd. De WKR houdt in dat een werkgever niet onbeperkt onbelast bedragen of diensten kan geven aan werknemers. Zaken als een kerstpakket, het aanbieden van een auto of een fiets of bijvoorbeeld een bijdrage in de ziektekosten worden hierdoor binnen beperkingen gehouden. Het is echter nog niet verplicht om gebruik te maken van deze nieuwe regeling. Een bedrijf kan tot en met 2013 ieder jaar opnieuw een keuze maken.

Werkkostenregeling 2011

De WKR houdt in dat een werkgever wordt beperkt in het uitdelen van onbelaste bedragen aan werknemers. Deze bedragen worden sinds de nieuwe regeling van WKR beperkt tot een percentage van 1,4%. U bent als werkgever echter niet verplicht om deze WKR te hanteren, als werkgever kiest u tot en met 2013 jaarlijks om gebruik te maken van de WKR of om de eerdere regels die zijn gesteld op de vrije vergoedingen te hanteren.

Werkkostenregeling Belastingdienst

Tot en met 2013 hebben bedrijven de mogelijkheid om te kiezen of zij gebruik willen maken van de WKR. Wanneer u als bedrijf of ondernemer niet kiest voor de WKR kunt u de regels voor vrije vergoedingen volgen die voorafgaand aan de WKR geldig waren. Voor welke mogelijkheid u als bedrijf kiest moet duidelijk worden uit de administratie. Deze keuze dient u als bedrijf zelf te maken en hoeft u dan ook niet door te geven aan de Belastingdienst. Wanneer u als werkgever gewend bent om veel onbelaste bedragen te verschaffen aan uw werknemers dan is de WKR wellicht niet interessant, omdat deze u wat weinig ruimte biedt. Voor meer informatie over de WKR kunt u bellen met de BelastingTelefoon.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.