Startende ondernemer

Ondernemer

Een startende ondernemer krijgt te maken met allerlei soorten administratie en belastingen. Naast belastingen krijgt u ook te maken met bijvoorbeeld sociale verzekeringen. U dient als startende ondernemer dan ook op de hoogte te zijn van uw rechten en verplichtingen. Wanneer u aan de slag wilt gaan dient u verschillende beslissingen te nemen op het gebied van belastingen en premies. U krijgt te maken met zaken als de inkomstenbelasting, salaris administratie en BTW.

Belastingen ondernemer

Een startende ondernemer krijgt te maken met allerlei belastingen en de administratie van de onderneming. Als startende ondernemer dient u veel belangrijke keuzes te maken op het gebied van sociale premies en verzekeringen. Deze keuzes kunnen vaak belangrijk zijn voor de rest van uw bedrijf. Voor hulp bij belastingen kunt u bijvoorbeeld terecht bij de BelastingTelefoon. Wanneer u een startende ondernemer bent dan komt u misschien in aanmerking voor een speciale regeling voor de inkomstenbelasting en wellicht ook voor de BTW.

Ondernemer BTW

Wanneer u als startende ondernemer te maken heeft met inkomstenbelasting heeft u dat in principe ook met BTW. U moet als startende ondernemer belasting betalen, ongeacht of u een freelancer bent, een eigen schoonmaakbedrijf heeft of een parttime administrateur bent. Bij al deze vormen van een startende onderneming komen diverse soorten belasting kijken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.