Ondernemer belasting

Onderneming starten

Wanneer u ondernemer bent krijgt u te maken met allerlei regelingen voor belastingen die u moet betalen. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende BTW tarieven en de loonbelasting. Daarnaast moet u ook weten wat er allemaal aan bod komt in de VAR verklaring. Wanneer u een startende ondernemer bent is het dan ook aan te raden om eerst goed onderzoek te doen naar waar u mee te maken krijgt. Het inschakelen van een belastingadviseur of administratie kantoor kan hiervoor erg handig zijn. Als ondernemer kunt u bijvoorbeeld te krijgen maken met een BTW nummer, het opmaken van een jaarrekening, omzetbelasting, vennootschapsbelasting, overdrachtsbelasting en de OZB.

BTW

Een ondernemer krijgt in Nederland te maken met een BTW nummer. Het BTW nummer is een nummer aan de hand waarvan de Kamer van Koophandel uw onderneming of eenmanszaak registreert en de communicatie met u voert. Wanneer u niet weet wat uw BTW nummer is, dan kunt u deze opvragen bij de BelastingTelefoon. Ook kunt u daar terecht voor vragen over de WKR.

Jaarrekening

Als ondernemer dient u in verband met de belastingen nauwkeurig een jaarrekening op te stellen. Bij een eigen bedrijf komt immers veel administratie kijken. In de jaarrekening dient duidelijk te worden in welke financiële situatie een bedrijf zich bevindt. In een jaarrekening dient een duidelijke balans opgenomen te worden, evenals een resultatenrekening. Voor hulp bij het opmaken van een jaarrekening kunt u terecht bij bijvoorbeeld een administratiekantoor of een belastingadviseur.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.