Levensloopregeling

Levensloopregeling Nederland

In Nederland kunt u door middel van de levensloopregeling sparen voor een periode van onbetaald verlof. Het sparen voor deze periode van onbetaald verlof wordt ook wel levensloopregeling genoemd. De levensloopregeling kan bij verschillende soorten verlof worden gebruikt. Wie echter geen behoefte heeft om zijn levensloopregeling in te leveren heeft bovendien de mogelijkheid om eerder met pensioen gaan.

Spaarloon levensloopregeling

Als werknemer kunt u tot een bedrag van 12% een levensloopregeling nemen. Wanneer u dit verzoek indient wordt jaarlijks 12% van uw inkomen gestort op een bank, bij een verzekeraar of bij een beleggingsinstelling. De werknemer kiest zelf bij wat voor instelling of bij welke bank zijn geld wordt gestort. Het bedrag dat wordt uitgegeven aan de levensloopregeling mag helaas niet opgegeven worden als aftrekpost voor de werknemersverzekering.Levensloopverlofkorting

Het is mogelijk dat werknemers korting krijgen op hun levensloopverlof. Deze levensloopverlofkorting houdt in dat wanneer werknemers hun levensloopverlof opnemen zij korting krijgen op de premie volksverzekering en loonbelasting die zij dienen te betalen. Wanneer u de loonheffingskorting berekent dient u dus rekening te houden met een extra korting op uw loonbelasting en premie volksverzekeringen. Wanneer een werknemer komt te overlijden is de levensloopverlofkorting niet iets wat overgedragen kan worden aan de erfgenamen. Deze komt dan te vervallen.

Wanneer u meer informatie wilt over de levensloopregeling dan kunt u terecht bij de BelastingTelefoon of u kunt belastingadvies inwinnen bij de belastingadviseur.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.