Eenmanszaak

Eenmanszaak KvK

Wanneer u in het bezit bent van een eenmanszaak krijgt u te maken met verschillende soorten belastingen. Wanneer u een eenmanszaak wilt oprichten dient u deze op te geven bij de Kamer van Koophandel. Wanneer u officieel als eenmanszaak bij de Kamer van Koophandel bent ingeschreven dient u een belastingaangifte te regelen. Wanneer u de belastingaangifte heeft gedaan zal de Belastingdienst gaan bepalen of u belastingplichtig bent.

Eenmanszaak belasting

Bent u in het bezit van een eenmanszaak, maar wilt u liever uw administratie uit handen geven? Voor zowel particulieren als bedrijven en eigenaren van een eenmanszaak is het mogelijk om uw administratie over te laten aan bijvoorbeeld een administratiekantoor. Het uit handen geven van uw administratie en boekhouding kan u een hoop tijd en moeite besparen. Daarnaast kunt u als eigenaar van een eenmanszaak ook terecht bij een belastingadviseur voor hulp bij uw ondernemer belastingen.

Belasting ondernemer

Als eigenaar van een eenmanszaak kunt u in aanraking komen met de volgende belastingen: inkomstenbelasting, BTW en loonbelasting. Wanneer u bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel is de kans groot dat de Belastingdienst u ziet als ondernemer. Dat betekent dat u uw winst moet opgeven en hier inkomstenbelasting over dient te gaan betalen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.