Erfrecht

Successierecht tarieven

Wanneer iemand is overleden wordt er vaak een erfenis achtergelaten. Over deze erfenis moet in Nederland een belasting betaald worden. De belasting die over een erfenis betaald moet worden wordt ook wel successierecht genoemd. Het tarief van deze belasting wordt bijna elk jaar aangepast. Sinds januari 2010 zijn de regels wat vereenvoudigd. De tarieven die u moet betalen over een erfenis zijn daarnaast omlaag gegaan.

Successierecht

Belasting over een erfenis wordt ook wel successierecht genoemd. In Nederland dient iedereen die een erfenis in ontvangst neemt successierecht te betalen. Dit successierecht, wordt ook wel erfbelasting genoemd en wordt betaald door degene die de erfenis in ontvangst neemt. De persoon die de erfenis in ontvangst gaat nemen en dus erfbelasting moet betalen, krijgt automatisch per post zo’n 4 maanden na het overlijden een bericht.Erfbelasting

Wanneer u in Nederland overlijdt krijgen u naasten en familie met veel belastingzaken te maken. Om de belasting over uw erfrecht, ook wel successierecht te berekenen over de te ontvangen erfenis dient u een aanvraag te doen bij de Belastingdienst. De persoon met het erfrecht ontvangt hier automatisch bericht over van de Belastingdienst.

Voor belastingadvies over bijvoorbeeld de erfbelasting kunt u terecht bij een belastingadviseur of bij de BelastingTelefoon.

1 Trackback / Pingback

  1. Bezwaar maken tegen WOZ-waarde: handige tips | Belasting.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.