Belastingvrij autorijden

Oude auto’s

Voor auto’s ouder dan 25 jaar hoeft u geen auto belasting te betalen. Zij krijgen automatisch vrijstelling op het moment dat de auto ouder dan 25 jaar gaat worden. Deze regeling is echter in 2008 aangepast. Op 1 januari 2012 wordt de vrijstel regeling voor voertuigen van 25 jaar en ouder bevroren. Dit wil zeggen dat alle voertuigen van na 31-12-1986 niet meer in aanmerking komen om belastingvrij te rijden.

Schone auto’s

Per 1 april 2010 betalen de bezitters van personenauto’s met een zeer lage CO2-uitstoot geen belasting meer, dit valt namelijk onder het “kwarttarief”. Het kwarttarief houdt in dat bezitters van personenauto’s met een lage CO2-uitstoot minder wegenbelasting betalen: zij betalen een kwart van het tarief voor personenauto’s met hetzelfde gewicht.Om in aanmerking te komen voor belastingvrij rijden mag de uitstoot van auto’s met een dieselmotor maximaal 95 gram per kilometer zijn, voor een andere motor dient deze uitstoot 110 gram per kilometer te zijn.

Invaliden

Ook invaliden met een auto kunnen onder sommige voorwaarden in aanmerking komen om belastingvrij te rijden. Deze auto mag dan niet te prijzig zijn, de houder moet een verklaring van een arts overleggen waarin staat dat hij/zij invalide is, en niet met het openbaar vervoer kan reizen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.