Belastingadvies

Belastingen in Nederland

In Nederland krijgt u sowieso te maken met belastingen, of u nu werkloos, werknemer of werkgever bent. Ook naast arbeid kunt u te maken krijgen met belastingen. Zo dient er in Nederland belasting betaald te worden over een schenking of over bij voorbeeld een erfenis. Het belastingtarief die betaalt moet worden over het salaris wordt in Nederland bepaalt door de zogenaamde belastingschijven. U dient in Nederland belasting te betalen over een onderdeel van een inkomen, dit wordt ook wel het belastbare inkomen genoemd. De hoogte van het percentage aan belasting dat u dient te betalen is afhankelijk van de hoogte van uw salaris. Wanneer u er zelf niet uit komt met uw belastingen is het mogelijk om hulp in te schakelen van bijvoorbeeld een administratie kantoor of een belastingadviseur.

Belasting advies

Het aanvragen van uw voorlopige teruggave, het berekenen van het bedrag aan inkomstenbelasting dat u dient te betalen en vele andere zaken kunt u uit handen geven aan een administratiekantoor of een belastingadviseur. Zij kunnen u aan informatie helpen omtrent loonheffing, erfrecht en gemeentelijke belastingen. Ook wanneer u meer informatie wilt over de levensloopregeling kan het verstandig zijn om een belasting adviseur te raadplegen.BelastingTelefoon raadplegen

Voor vragen over het invullen van uw belastingformulieren of vragen over bijvoorbeeld successierechten kunt u terecht bij de BelastingTelefoon. De BelastingTelefoon is een onderdeel van de Nederlandse Belastingdienst en de medewerkers doen hun uiterste best om uw vraag te beantwoorden. U vindt verspreid door Nederland verschillende callcenters waar de medewerkers van de Belastingdienst u telefonisch te woord kunnen staan om vragen te beantwoorden over belastingen en aftrekposten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.