Loonheffing

Loonbelasting

In Nederland dient iedereen die in Nederland werkt of die buiten Nederland werkt voor een Nederlandse opdrachtgever loonbelasting betalen. Loonheffing is te zien als een overkoepelende term voor loonbelasting en de inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen. Hoeveel loonbelasting u betaalt hangt af van uw inkomen. In Nederland wordt namelijk gewerkt met een schijvensysteem. De tarieven van de loonheffing zijn gelijk aan de tarieven voor de inkomstenbelasting. Op de berekende loonbelasting mag echter een heffingskorting gezet worden.

Premies volksverzekeringen

In Nederland dienen de premies volksverzekeringen voor de volksverzekering te worden betaald. De hoogte van de premies zijn vaak per categorie verschillend. Doordat de verzekering verplicht is wordt de volksverzekering ook wel eens gezien als een reguliere belasting. De hoogte van deze premies volksverzekeringen wordt door de overheid bepaald.Loonheffingskorting

Loonheffing is te zien als een soort overkoepelende naam voor loonbelasting en premies volksverzekeringen. Als werkende burger dien je in Nederland loonbelasting te betalen en premies volksverzekering. Het is echter wel mogelijk om hier loonheffingskorting over te krijgen. Door deze korting betaalt u minder belasting en premies volksverzekeringen. Let op: wanneer u in het bezit bent van meerdere bijbanen of banen is het niet toegestaan om vaker de loonheffingskorting op toe te passen.

Voor belastingadvies over onder andere de loonheffing en loonheffingskorting kunt u terecht bij bijvoorbeeld een belastingadviseur.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.