BTW nummer

Onderneming starten

Wanneer iemand in Nederland een onderneming wil opstarten is het noodzakelijk om u aan de hand van een BTW nummer in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Aan de hand van dit BTW nummer wordt bepaald of een ondernemer belasting moet betalen en de onderneming dus BTW plichtig is. Wanneer u ondernemer en in het bezit bent van een eigen bedrijf komt er veel boekhouding rondom de salarissen en belastingen kijken. Alle financiële transacties dienen bijgehouden te worden.

BTW nummer KvK

Het BTW nummer is een nummer waar de Kamer van Koophandel mee werkt voor hun registratie. Bij alle correspondentie met de Kamer van Koophandel dient het BTW nummer vermeld te worden. Het BTW nummer in Nederland bestaat uit een aantal verschillende nummers en letters; hierin komen factoren als landcode en uw fiscaal nummer voor. Het BTW nummer wordt ook wel het btw-identificatienummer genoemd.

BTW Nummer Nederland

Een BTW nummer begint met de landcode; in Nederland begint ieder BTW nummer dan ook met de land code NL. Na deze landcode wordt het BTW nummer gevolgd door een fiscaal nummer. Na deze getallenreeks volgt nog een toevoeging van een letter en twee cijfers die uit een lopen van B01 t/m B99. Weet u niet wat uw BTW nummer is? Dan kunt u deze opvragen bij de Belastingdienst.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.