Huursubsidie

Huurtoeslag

Huursubsidie heet sinds 2006 niet langer huursubsidie, maar wordt tegenwoordig door de Nederlandse overheid huurtoeslag genoemd. Tot 2006 was huursubsidie een vergoeding voor mensen waarvan het inkomen vergeleken met de huren die zij dienen te betalen erg laag was. Sinds 1 januari 2006 bestaat de huursubsidie niet langer en is er plaats gemaakt voor de zogenaamde huurtoeslag. Huursubsidie is sinds 2006 ondergebracht bij de Belastingdienst.

Recht op huursubsidie

Huursubsidie, tegenwoordig bekend onder de naam huurtoeslag is een subsidie die mensen kunnen krijgen die in verhouding tot hun inkomen veel geld betalen voor hun huur. U komt in aanmerking voor een huurtoeslag wanneer u een eigen voordeur heeft of wanneer u een zelfstandige woonruimte bezit. Het huren van een kamer valt hier dus niet onder. Voor het aanvragen van huursubsidie moet u bovendien 18 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van een Nederlandse nationaliteit of verblijfsvergunning. Voor kinderen zonder ouders, gehandicapten of alleenstaande ouders worden uitzonderingen gemaakt.Aanvragen huursubsidie

Denkt u dat u in aanmerking komt voor huursubsidie? Wanneer u denkt aan de eisen te voldoen en graag huursubsidie aan wilt vragen kunt u terecht bij Belastingdienst/Toeslagen. Hier worden huurtoeslagen aangevraagd en uitbetaald. U kunt de huurtoeslag aanvragen door middel van het huursubsidie aanvraag- en wijzigingsprogramma huur- en zorgtoeslag 2010.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.