Importeren

Auto importeren afkomstig uit de EU

Wanneer u een auto wilt invoeren vanuit het buitenland, in dit geval de EU (ook Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein), moet u rekening houden met een aantal voorwaarden en belastingen.

U moet als eerste aangifte doen voor de BTW en de BPM en een verwijderingsbijdrage betalen. Ook moet u uw auto of motor laten onderzoeken door de RDW, het gaat hierbij om de controle van de voertuiggegevens. Een uitgebreide technische keuring is sinds 1 januari 2006 niet meer nodig. Voor auto’s of motoren die ouder zijn dan drie jaar moet er een APK keuring uitgevoerd worden.Wanneer u dit allemaal heeft gedaan kunt u een kenteken aanvragen. Nadat uw voertuig een kenteken heeft gekregen moet u nog een kentekenplaat laten maken, auto belasting betalen, en een WA verzekering afsluiten, voordat u op de openbare weg mag rijden.

Auto importeren van buiten de EU

Als u een auto of motor wilt importeren van buiten de EU moet uw voertuig voldoen aan strengere regels dan de normale APK eisen. Aan welke eisen de auto of motor moet voldoen ligt aan het bouwjaar. De eisen zijn dus voor ieder voertuig verschillend.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.