Gemeentelijke belastingen

Gemeentelijke belastingen kwijtschelding

Alle gemeentes in Nederland hebben de mogelijkheid om belasting te vragen voor het gebruik van bepaalde diensten. In principe moet iedereen in Nederland gemeentelijke belastingen betalen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld baatbelasting, forensenbelasting, toeristenbelasting, parkeerbelasting, hondenbelasting, afvalstoffenheffing en reclamebelasting. Het is echter wel mogelijk om in aanmerking te komen voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Wanneer u denkt in aanmerking te komen voor het kwijtschelden van gemeentelijke belastingen kunt u een aanvraag indienen bij de Belastingdienst of belastingadvies inwinnen bij een belastingadviseur. Bij deze aanvraag wordt gekeken naar verschillende factoren, zoals uw inkomen en uw vermogen.

Parkeerbelasting

Parkeerbelasting is niet in elke gemeente van toepassing. Parkeerbelasting kan door de gemeente naar eigen inzicht geheven worden. Parkeerbelasting betaalt u wanneer u uw auto een aaneengesloten periode wilt laten staan op een plaats die eigenlijk eigendom is van de gemeente. De hoogte van de parkeerbelasting die u dient te betalen hangt af van verschillende factoren, zoals parkeerduur, het tijdstip van het parkeren en de oppervlakte van de parkeerplaats.Afvalstoffenheffing

De afvalstoffenheffing is een van de gemeentelijke belastingen die kwijtgescholden kan worden. Het afval kan gedeponeerd worden in speciale containers en in sommige regio’s in Nederland wordt het afval bij u thuis opgehaald. In Nederland dient ieder huishouden te betalen voor het ophalen en het werken van huisafval. Elk gezin betaalt hiervoor door middel van afvalstoffenheffing. De hoogte van deze afvalstoffenheffing hoort u ieder jaar via de post van de gemeente.

1 Trackback / Pingback

  1. Bezwaar maken tegen WOZ-waarde: handige tips | Belasting.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.