BPM

Wanneer u in Nederland een personenauto of motor koopt dan moet u diverse soorten auto belasting betalen. De belasting van personenauto’s en motorrijwielen, of ook BPM genoemd, is één van deze belastingen. BPM moet u ook betalen wanneer u een auto of motor invoert in Nederland. De BPM moet betaald worden voordat het voertuig ingeschreven kan worden in het register met kentekens. Dus u kunt pas een kenteken aanvragen wanneer u de BPM heeft betaald. Pas wanneer het voertuig over een geldig kentekenbewijs beschikt en APK gekeurd is, mag u in Nederland op de openbare weg rijden.

Wie regelt alles rondom de BPM

Als u in Nederland een voertuig aanschaft bij een dealer, zorgt deze als importeur ervoor dat de BPM wordt betaald. Deze importeur doet ook andere aangiften en betalingen van belastingen zoals de invoerbelasting en de omzetbelasting.

Wat als u zelf alles regelt rondom de BPM

Wanneer u zelf alles regelt, krijgt u ook te maken met de invoer –en omzetbelasting. Dit is het geval als u een auto of motor vanuit het buitenland langer dan 14 dagen wilt gebruiken in Nederland. Dit voertuig heeft geen Nederlands kenteken.Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.