Kindgebonden budget

Kindgebonden budget is een bijdrage van de Nederlandse regering in de kosten voor kinderen. Het kindgebonden budget wordt vergoed door de afdeling belasting toeslagen van de Belastingdienst.

Het kindgebonden budget werd ingevoerd op 1 januari 2009 en is een vervanging van de kindertoeslag. De kindertoeslag was een tijdelijke regeling die alleen in 2008 van toepassing was.

Het kindgebonden budget is vastgelegd in de wet op het kindgebonden budget. Ouders ontvangen het kindgebonden budget naast hun kinderbijslag. Bij het kindgebonden budget geldt het recht van meer kinderen = meer budget. In tegenstelling tot de kinderbijslag neemt het bedrag niet evenredig toe met het aantal kinderen. Hoe meer kinderen hoe lager het bedrag per kind.Aanvragen kindgebonden budget

Kindgebonden budget hoeft u meestal niet aan te vragen, u ontvangt vanzelf bericht wanneer de overheid al uw gegevens heeft. Wanneer er weinig tot niets bekend is over bijvoorbeeld uw inkomen, en u denkt dat u kindgebonden budget moet ontvangen, kunt u ook zelf kindgebonden budget aanvragen. Voor meer informatie over de precieze toewijzing van kindgebonden budget verwijzen we u door naar de Belastingdienst.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.