Dit jaar minder vakantiegeld voor veel Nederlanders

vakantiegeld belasting

Veel Nederlanders krijgen deze weken hun vakantiegeld. Helaas valt dit extraatje dit jaar voor veel mensen lager uit dan gewoonlijk. Behoor jij ook tot deze groep? Lees snel verder, we leggen het uit!

Afbouw arbeidskorting

Loonstrookverwerker ADP heeft berekend dat een grote groep Nederlanders dit jaar door de snellere afbouw van de arbeidskorting minder vakantiegeld krijgt. Hoeveel het scheelt? In sommige gevallen ‘slechts’ 3 euro, maar in het ergste geval krijg je 150 euro minder vakantiegeld.

Vakantiegeld omlaag

Het gaat hierbij om mensen die tussen de 34.000 en 98.000 euro per jaar verdienen. Voor hen, net als voor iedereen, ging de belasting die je moet betalen over het vakantiegeld wel omlaag, maar in deze schaal krijgen ze door belastinghervormingen ook te maken met de snellere afbouw van de arbeidskorting, waardoor er uiteindelijk dus minder vakantiegeld binnen gaat komen.

Voordeel voor hogere inkomens

Hogere inkomens hebben geen last van de hervormingen: zij hebben namelijk geen recht op arbeidskorting, dus kan hun vakantievergoeding door de gunstigere tarieven voor inkomstenbelasting alleen maar meer worden ten opzichte van vorig jaar.