Uitstel aanvragen belastingaangifte 2019

belastingaangifte uitstel vragen

We kennen allemaal de uiterlijke aangiftedatum van 1 mei. Maar wat als je deze datum, om wat voor reden dan ook, niet kunt halen? Uitstel aanvragen voor belastingaangifte kan in de meeste gevallen gewoon, hieronder lees je hoe!

Waarom zou je uitstel belastingaangifte aanvragen?

Om 4 maanden uitstel aan te vragen voor je belastingaangifte heb je in principe geen reden nodig, en deze hoef je dan ook niet op te geven in je aanvraag. Tot de belastingaangifte-deadline van 1 mei mag je uitstel belastingaangifte aanvragen. Deze deadline is één maand vroeger als je met een belastingadviseur werkt. Heb je in de voorgaande jaren vaker te laat of helemaal niet je verplichte belastingaangifte gedaan? Dan kan het zijn dat de Belastingdienst je geen uitstel verleent. Let op: als je niet verplicht bent belastingaangifte te doen, hoef je ook geen uitstel aan te vragen.Langer dan 4 maanden: reden opgeven

Wie langer dan 4 maanden uitstel belastingaangifte nodig heeft, moet van de Belastingdienst verplicht een reden opgeven bij de aanvraag. De Belastingdienst bepaalt dan of je recht hebt op uitstel. Verder gaat de aanvraag op dezelfde manier te werk, en kan op dezelfde manieren gedaan worden als hieronder beschreven.

Hoe vraag je uitstel aan?

Uitstel aanvragen voor belastingaangifte kan op verschillende manieren. Je kan de belastingtelefoon gebruiken, online met je DigiD aanvraag doen, of per brief je verzoek indienen. Het formulier voor deze procedure kan je hier vinden. Werk je met een belastingadviseur? Dan veranderen de voorwaarden een beetje. Waar je in dat geval vooral op moet letten is dat de deadline voor het indienen van je aanvraag voor uitstel belastingaangifte een maand korter is. Geef het dus tijdig aan bij je adviseur!


Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.