‘Stel startende ondernemers drie jaar vrij van belasting’

Startende ondernemer

Zelfstandigenorganisatie ZZP Netwerk Nederland pleit bij hoorzitting op ministerie van Financiën voor een belastingvrije periode van drie jaar voor startende ondernemers.

Innovatie

Op een officiële hoorzitting op het ministerie van Financiën heeft zelfstandigenorganisatie ZZP Netwerk Nederland gepleit voor een belastingvrije periode van drie jaar voor startende ondernemers. Zo zou er meer ruimte ontstaan voor innovatie bij de nieuwe bedrijven. Na deze drie jaar moet de belasting dan met terugwerkende kracht alsnog betaald worden.

Zwangerschapsverlof

Naast de plannen voor belastingvrijhouding bij startende ondernemers, spreekt Jerry Helmers, voorzitter van ZPP Netwerk Nederland, ook over het afbouwen van zwangerschapsverlof voor ZZP’ers en de mogelijkheid om te gaan ondernemen met behoud van de WW-uitkering: “Met dergelijke maatregelen motiveer je iedereen om beter te gaan nadenken over keuzes die je kunt maken in het leven. Nu wordt iedereen maar zzp’er, terwijl de meerderheid helemaal niet geschikt is om op deze wijze invulling te geven aan het werkzame leven,” aldus Helmers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.