Samsom: rijke Nederlanders moeten meer belasting betalen

Samsom

Het kabinet-Rutte moet in de resterende regeerperiode nog minstens één grote hervorming doorvoeren. Dat is een nieuw belastingstelsel waarin rijken meer belasting betalen en werken aantrekkelijker wordt. Dat zegt PvdA-leider Diederik Samsom in een interview met de Volkskrant donderdag.

Geen terughoudendheid

Samsom vindt dat het kabinet zijn ‘terughoudendheid moet laten varen’ op dit gebied en grote investeringen moet doen om de economie en de werkgelegenheid aan te jagen. Hij spoort het kabinet aan om haast te maken met de geplande hervormingen. Wat hem betreft moet het kabinet direct beginnen met vijf veranderingen. Een daarvan is het belastingstelsel. Dat moet op de schop.

Vermogen

De PvdA-leider stelt een ‘belastingverschuiving’ voor waarmee arbeid minder en kapitaal meer wordt belast. ‘De vermogensverdeling in dit land is uitermate oneerlijk. Met kapitaal kun je heel snel veel rijker worden en met arbeid kennelijk niet,’ zegt de PvdA-leider. Hij wijst daarbij op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek waaruit zou blijken dat de rijkste 1 procent bijna een kwart van het totale vermogen in Nederland bezit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.