Online belastingaangifte doen: hoe doe je dat?

online belastingaangifte doen

Belastingaangifte doen is helemaal niet zo moeilijk meer! Wie al het onoverzichtelijke geklooi met papieren en brieven zat is, kan al jaren gewoon via de Belastingdienst-app of online belastingaangifte doen. Met een paar drukken op de knop heb je alles geregeld. De meeste gegevens staan zelfs al voor je ingevuld!

Via de App belastingaangifte doen

We kunnen nu al een aantal jaar gebruik maken van de mobiele App van de belastingdienst. Hiermee kunnen de meeste mensen heel snel en gemakkelijk, zonder veel invulwerk aangifte doen. Het is in de App niet mogelijk om gegevens die vooraf zijn ingevuld door de Belastingdienst aan te passen of aan te vullen. De App is dus alleen geschikt voor de meest simpele belastingaangiftes. Je hoeft alleen de app te downloaden op je tablet of smartphone, de rest wijst zich vanzelf!
Online belastingaangifte doen via ‘Mijn Belastingdienst’

Wie geen zin heeft om een app te downloaden, of een aangifteprogramma te installeren op zijn computer, kan ook via ‘Mijn Belastingdienst’ aangifte doen. Je logt gewoon in met je DigiD, en regelt vervolgens je belastingaangifte vanaf een beveiligde pagina. Op deze pagina kan je behalve je belastingaangifte ook veel andere belastinggerelateerde zaken regelen.

Online belastingaangifte met aangifteprogramma

Voor een extra uitgebreide belastingaangifte is er het aangifteprogramma van de Belastingdienst. Dit programma is te downloaden op de site van de Belastingdienst. Net als bij de App staan in dit programma ook de meeste gegevens al voor je ingevuld. Het grote verschil met de App is dat je in het aangifteprogramma wel alle gegevens zelf kan aanpassen.