Laatste kans: Belastingaangifte 2019 doen

Deadline Belastingaangifte

De tijd begint te tikken: het nu echt bijna 1 mei. Dat betekent dat je nog maar een paar dagen hebt om je belastingaangifte over 2019 te doen. Heb jij ‘m net als miljoenen andere Nederlanders op tijd verstuurd? Of gaat het je niet op tijd lukken? Dat kan, en hoeft helemaal niet direct voor problemen te zorgen. Uitstel aanvragen kan nog steeds.

Belastingaangifte deadline

We doen het allemaal wel eens: minder leuke taken voor ons uit schuiven. Helaas kan dat in het geval van je belastingaangifte een aantal negatieve effecten hebben. Het laatste wat je wil is tegen een boete aanlopen! Je hoeft het niet nu te doen, maar zet het gewoon in je agenda vóór 1 mei. Dan komt het sowieso goed.

Checklist Belastingaangifte 2019

Weet je niet waar je moet beginnen? Blijf rustig en volg onze checklist voor een snelle en hopelijk pijnloze belastingaangifte.

  • Check eerst of aangifte doen wel nodig is. Zo niet, raden we je alsnog aan om je gegevens toch nog te checken. Als je geld terug zou krijgen is het zonde om niks te doen!
  • Zorg dat alle gegevens die je nodig hebt binnen handbereik liggen, en gebruik een laptop of pc. Online aangifte doen is simpel, en via Mijn Belastingdienst (dus niet de mobiele versie) kan je echt al je gegevens aanpassen en nachecken.
  • Neem al je aftrekposten door. Het komt vaak door dat mensen bepaalde uitgaven vergeten. Deze kan je in veel gevallen gewoon aftrekken van de Belasting.
  • Check hier hoe je het onderste uit de kan haalt bij je belastingaangifte 2019. Met een beetje geluk levert de belastingaangifte je een aardige som geld op!
  • Meer tijd nodig? Lees hier hoe je daar uitstel aan kan vragen.