Hulp bij Belastingaangifte 2018 nodig?

Hulp bij belastingaangifte

Niet iedereen kan zelf belastingaangifte doen, en soms komt het voor dat mensen, bijvoorbeeld senioren of hulpbehoevenden, hulp nodig hebben bij het invullen van hun belastingaangifte. Dit is gelukkig op meerdere manieren mogelijk, en in veel gevallen erg makkelijk aan te vragen. Meer weten over hulp bij belastingaangifte? Lees dan verder…

Hulp bij belastingaangifte van organisaties

De kans is groot dat rond de belastingaangiftedatum van 1 maart er (in je gemeente) meerdere organisaties zijn die hulp verlenen bij het invullen van de belastingaangifte. Zo kan je via een ouderenbond, wijkcentrum en sociaal werkers aan hulp komen. Ook is het natuurlijk mogelijk om een belastingadviseur in te schakelen die al je financiële zaken regelt. Dit kost uiteraard wel geld.

Als je zonder hulp zit, en er niemand in je omgeving te hulp kan schieten, kan je altijd nog de Belastingdienst zelf inschakelen. Je kan hiervoor een afspraak maken via de belastingtelefoon.

Denk aan veiligheid

Op welke manier je ook hulp krijgt met je belastingaangifte – let altijd op de veiligheid! Geef nooit zomaar je DigiD aan een vreemde. Werk in plaats daarvan met een machtigingscode. Deze kan je aanvragen via DigiD Machtigen. Je kan deze machtiging delen met degene die je helpt bij het invullen van de belastingaangifte. Deze persoon kan met de machtiging ook echt alleen bij je belastingaangifte, dus je andere financiële zaken blijven afgeschermd.

Toch zelf proberen

We snappen dat belastingaangifte doen soms overweldigend lijkt, maar echt heel moeilijk is het niet. De Belastingdienst vult veel belangrijke informatie vooraf in, dus hoef je in veel gevallen niet eens veel zelf te doen. Probeer het bij twijfel dus sowieso een keer zelf, je kan later altijd nog hulp inschakelen als het écht niet lukt!