Geld verdienen met je belastingaangifte: het kan!

geld verdienen met belastingaangifte

Veel mensen zien het invullen van hun belastingaangifte als een vervelend klusje, en willen het daarom ook snel afhandelen. Deze mensen lopen echter geld mis! Wie de belastingaangifte als een zombie invult – vooraf ingevulde gegevens voor lief nemen, zonder controle op ‘inleveren’ drukken – laat misschien wel een kans op extra inkomsten liggen! Met onderstaande tips willen we je helpen om álles uit je belastingaangifte te halen. In sommige gevallen kan je namelijk geld verdienen met belastingaangifte!

Belastingaangifte altijd invullen

Baat het niet, dan schaadt het niet! Om zeker te zijn dat je geen geld misloopt is het altijd slim je belastingaangifte in ieder geval, met aftrekposten en al, in te vullen. Zelfs als je geen brief van de Belastingdienst hebt. Als blijkt dat je (minder dan 46 euro) terug moet geven kan je er altijd nog voor kiezen om niks te doen. 

Op tijd belastingaangifte doen

Vroeg aangifte doen heeft soms ook financiële voordelen! Als je voor 1 april belastingaangifte doet omzeil je 4% rente over je eventuele belastingschuld. Letterlijk geld verdienen met belastingaangifte dus!

Studieschuld aftrekbaar

Studieschulden, maar ook andere soorten schulden, zijn aftrekbaar van je eventuele vermogen in box 3. Zo kunnen die vervelende rode cijfertjes toch nog voor een soort ‘plus’ zorgen!

Bijbaantje? Controleer op ingehouden inkomsten

Wie het afgelopen jaar een bijbaantje had, heeft grote kans dat er door de werkgever belasting ingehouden is. Dankzij de heffingskorting is deze ingehouden belasting terug te vragen. Veel werkende studenten laten het na om Belastingaangifte te doen, terwijl ze als de loonheffingskorting aan staat honderden euro’s terug kunnen verwachten. Zonde om niks mee te doen, toch?

Geld verdienen met Bitcoins

Voor de Bitcoin / cryptocurrency-handelaren: niet de huidige waarde van de cryptomunt, maar die van 1 januari vorig jaar telt bij het berekenen van de belasting. Het hangt natuurlijk van de koers af, maar het kan voordelig uitpakken!

Denk aan je kinderen

Mensen mogen jaarlijks zo’n 5000 euro belastingvrij aan hun kinderen schenken. Het geld blijft in de familie, maar je hoeft er geen vermogensbelasting meer over te betalen. Hiermee omzeil je ook uiteindelijk schenk- en erfbelastingen.