Deadline Belastingaangifte 1 mei: uitstel aanvragen kan

Uitstel belasting betalen coronavirus

De deadline voor het invullen en opsturen van je Belastingaangifte 2019 zit eraan te komen! 1 Mei is officieel de laatste dag waarop je belastingaangifte kan doen. Toch zijn er natuurlijk uitzonderingen mogelijk. Zeker omdat het voor sommige mensen door het coronavirus lastig geworden is om de belastingaangifte op de juiste manier voor te bereiden.

Deadline

De deadline voor belastingaangifte doen is op 1 mei. Miljoenen Nederlanders moeten nog aangifte doen. Ben jij één van hen? Geen probleem, je hebt nog tijd genoeg. Zeker vanuit je thuisquarantaine moet het geen probleem zijn om even een paar uurtjes uit te trekken voor dit belangrijke ‘moet-je’. Wat je namelijk absoluut niet wilt is een boete riskeren.

Als je nu al weet dat het niet meer gaat lukken vóór 1 mei, dan kan je ook nu al uitstel aanvragen. Dat kan officieel tot 1 mei. In de meeste gevallen krijg je vier maanden uitstel. Hiervoor hoef je geen specifieke reden op te geven. Uitstel aanvragen is niet moeilijk: lees hier wat je moet doen.

Automatisch uitstel

Voor een groep van zo’n 200.000 mensen is alvast automatisch uitstel verleend. Het gaat hier om mensen die doorgaans al hulp krijgen bij het invullen en opsturen van hun belastingaangifte, wat iets langer kan gaan duren tijdens de coronacrisis. Let op: dit automatische uitstel geldt niet voor mensen of bedrijven die hun belastingaangifte normaal gezien door een boekhouder laten doen. Zij worden door de Belastingdienst zelfredzaam genoeg  om het zelf te doen.