Belastingaangifte 2013: dé beste tips

Belastingaangifte 2013

De tijd voor het doen van de belastingaangifte is weer aangebroken. Telkens weer lopen mensen hierbij tegen dezelfde drempels aan. Om deze voor eens en voor altijd achter u te laten leest u in dit bericht waar u vooral op moet letten bij het doen van de belastingaangifte.

Goede voorbereiding

Bij de jaarlijkse belastingaangifte is een goede voorbereiding het halve werk. Zorg daarom dat u belangrijke documenten zoals jaaroverzichten en rekeningen bij de hand hebt. Tegenwoordig is de aangifte al zo goed als voor u ingevuld. Door deze papieren allemaal bij de hand te hebben is het doen van de aangifte niet meer dan alles controleren. Dit bespaart een hoop tijd!

DigiD

Om uw aangifte digitaal naar de Belastingdienst te kunnen versturen, heeft u een DigiD-account nodig. Check tijdig of u de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw DigiD nog weet en of alles werkt. Als u er drie jaar niets mee heeft gedaan, is uw DigiD verlopen en zult u een nieuwe moeten aanvragen. Dat kost al snel vijf dagen.

1 april

De deadline voor het doen van de belastingaangifte ligt zoals altijd op 1 april. Bent u bang de deadline van 1 april niet te halen? Vraag de fiscus dan nu om uitstel via de Belastingtelefoon (0800-0543) of Belastingdienst.nl. Dat voorkomt hoge boetes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.