Belastingdienst zette duizenden toeslagen onterecht stop

Belastingdienst

Niet alleen bij het Eindhovense gastouderbureau Dadim zijn onterecht toeslagen stopgezet. Mogelijk heeft de Belastingdienst duizenden andere gezinnen gedupeerd. Staatssecretaris Menno Snel wordt deze week door de SP en CDA op het matje geroepen.

Niet alleen Dadim

Vorige maand werd bekend dat er bij gezinnen die hun kinderen bij gastouderbureau Dadim hadden ondergebracht onterecht de kinderopvangtoeslag is stopgezet door de Belastingdienst. Deze week bleek echter dat het probleem mogelijk veel groter is dan voorheen gedacht werd. Staatssecretaris Menno Snel gaf eerder aan niet van dit soort zaken af te weten, maar dat wordt door CDA en SP niet geloofd. Er diende zich deze week een nieuw, soortgelijk geval aan, waardoor er nu vermoed wordt dat er mogelijk duizenden gezinnen zijn die op deze manier slachtoffer zijn geworden van het ‘onrechtmatige’ handelen van de fiscus.

Meldpunt voor gedupeerden

De Belastingdienst heeft de fouten inmiddels toegegeven, maar de ware schaal van het probleem valt dus mogelijk nog niet te overzien. Hierom heeft de SP nu een meldpunt geopend op hun eigen website. Ouders wiens kinderopvangtoeslag onterecht is stopgezet kunnen zich hier aanmelden.b