Belastingaangifte doen over 2019: dit moet je weten

Belastingaangifte doen 2019
Het is 1 maart geweest, tijd om je Belastingaangifte over 2019 te doen! Meteen aangifte doen? Of toch nog even wachten? Check snel welke stappen je moet zetten, en waar je op kan letten voor je aan je jaarlijkse belastingaangifte begint.

Tot wanneer kan ik belastingaangifte doen?

Het mag natuurlijk meteen vanaf 1 maart, maar wie één van de eersten wil zijn loopt soms tegen problemen aan. De site van de Belastingdienst, of zelfs de belastingaangifte-app, wil in de eerste week nog wel eens steigeren. Wie dus zeker wil zijn dat alles in één keer soepeltjes verloopt, kan misschien dus beter tot ná het eerste weekend na 1 maart wachten. Toch is het nooit slim om te lang te wachten. Van uitstel komt afstel!

Belastingaangifte 2019 kan ook op smartphone of computer

Belastingaangifte over 2019 doen kan, zoals in de afgelopen jaren ook het geval was, op de website van de Belastingdienst of via de belastingaangifte-app. Mensen die een redelijk intensieve Belastingaangifte verwachten doen er goed aan online aangifte te doen op Mijn Belastingdienst. Alleen op deze plek heb je zelf alle controle over wat er ingevuld wordt. Is je financiële situatie ten opzichte van vorig jaar vrijwel ongewijzigd gebleven, of hoef je helemaal niks aan te passen? Dan kan je met je smartphone of tablet supersnel aangifte doen op de belastingaangifte-app. Een paar keer op de groene knop drukken, en je bent klaar.

Aftrekposten checken voor je aangifte doet

We vallen in de herhaling, maar veel mensen blijven het vergeten: check je aftrekposten! Het komt vaak voor dat mensen recht hebben op belastingaftrek zonder dat ze het door hebben. Lees je dus even in: het levert misschien onverwachte inkomsten op!