Belastingaangifte deadline: je hebt nog één week

Deadline Belastingaangifte

Ben jij één van de 3 miljoen Nederlanders die nog Belastingaangifte moet doen? Lees hier hoe je het snel vóór de belastingaangifte deadline van 1 mei kan regelen!

Belastingaangifte deadline komt nu écht dichtbij

Je hebt tot 1 mei de tijd om je belastingaangifte in te vullen. Ben jij één van de miljoenen Nederlanders die nog aangifte moet doen? Raak dan niet in paniek, een week is meer dan genoeg tijd! Kies gewoon één dag uit, en ga er even een paar uurtjes voor zitten. Je wilt natuurlijk niet te laat zijn, en een boete riskeren!

Toch uitstel aanvragen?

Gaat het je vóór 1 mei echt niet meer lukken om je belastingaangifte in te vullen? Dan is het slim om zo snel mogelijk uitstel aan te vragen. De deadline voor uitstelaanvraag is tevens 1 mei, dus ga op tijd voor jezelf na of deze deadline haalbaar is.

Voor een uitstel van vier maanden hoef je geen reden op te geven. Wil je langer dan vier maanden uitstel, dan moet er wel een geldige reden zijn. Uitstel aanvragen is niet moeilijk: lees hier hoe het precies in z’n werk gaat.

Hulp bij belastingaangifte

Het komt voor dat mensen, door fysieke of andere belemmeringen, geen belastingaangifte kunnen doen. Gelukkig zijn er voor deze mensen, bijvoorbeeld senioren of hulpbehoevenden, instanties die een helpende hand bieden bij het invullen van de belastingaangifte. Dit kan op verschillende manieren, en in veel gevallen erg makkelijk aan te vragen. Je kan hier lezen hoe het werkt.