Belastingaangifte 2018 doen: het mag weer!

Belastingaangifte doen 2019

Het is 1 maart, dus mag je de belastingaangifte van 2018 gaan doen! Ga je meteen aan de slag? Of wacht je nog een week of twee? Lees hieronder welke stappen je kan, mag of moet zetten voor je eraan begint.

Wanneer belastingaangifte doen?

Het mag natuurlijk meteen op 1 maart, maar vroeg betekent bij belastingaangifte lang niet altijd slim. Het komt vaak voor dat de site van de Belastingdienst, of zelfs de belastingaangifte-app, de eerste week en vooral het eerste weekend overbelast is. Hierdoor zit je met een trage website, en loopt de frustratie op. Zo wil je natuurlijk niet je belastingaangifte doen! Wacht ook niet te lang: je kunt het maar beter achter de rug hebben, en wie te laat is kan op een boete rekenen.

Belastingaangifte 2018 doen via app of online

Belastingaangifte 2018 doen kan het beste via de website van de Belastingdienst, of via de belastingaangifte-app. Is je financiële situatie ingewikkeld, en verwacht je veel zelf in te moeten vullen? Dan is je enige keuze de online aangifte op Mijn Belastingdienst. Hier kan je alle vooraf ingevulde informatie zelf aanpassen, en heb je alle controle. Is er voor jou bijna niks veranderd ten opzichte van vorig jaar, of hoef je niks aan te passen? Dan kan je met je smartphone of tablet supersnel aangifte doen op de belastingaangifte-app.

Aftrekposten checken

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: check je aftrekposten! Het komt vaak voor dat mensen recht hebben op belastingaftrek zonder dat ze het door hebben. Lees je dus even in: het levert misschien onverwachte inkomsten op!