Belastingaangifte 2018: deadline voorbij!

belastingaangifte deadline

Het is 1 mei geweest, dat betekent dat je geen belastingaangifte over 2018 meer kan doen! Heb jij ‘m net als 9,5 miljoen anderen op tijd verstuurd? Of ben je te laat? Dat kan, en hoeft helemaal niet direct voor problemen te zorgen. Lees hier wat je volgende stappen zijn…

Belastingaangifte deadline gemist

Het komt vaak voor dat mensen vergeten om hun belastingaangifte te doen. Gelukkig komt de Belastingdienst niet meteen met boetes en dreigbrieven als je een klein beetje te laat bent. Wél sturen ze je hoogstwaarschijnlijk een herinnering om te vragen of je alsnog aangifte kunt doen. Pas als je daar geen gehoor aan geeft komen aanmaningen en boetes in beeld.

Boetes na gemiste deadline belastingaangifte

Wie geen aangifte inlevert, en geen gehoor geeft aan herinneringen, kan een boete opgelegd krijgen. Ook moet je natuurlijk ‘gewoon’ het bedrag betalen dat je de Belastingdienst verschuldigd was. Als je geen aangifte gedaan hebt maakt de Belastingdienst zelf een aanslag. Deze schatting is bindend, en valt zelden in je voordeel uit.

Voor een eerste ‘vergrijp’ (het te laat of niet inleveren van de belastingaangifte) is de boete relatief laag: €369 euro. Is het niet de eerste keer dat je te laat of geen aangifte doet, dan lopen de boetes al gauw op naar €5278. Het is altijd mogelijk om bezwaar te maken tegen een boete van de Belastingdienst.