Doe belastingaangifte voor 1 april en krijg snel antwoord

belastingaangifte voor 1 april

Nederland kan inmiddels al bijna een maand belastingaangifte doen. De uiterlijke datum van inlevering is 1 mei, maar veel mensen willen graag hun belastingaangifte vóór 1 april geregeld hebben. De Belastingdienst heeft inmiddels al meer dan 4,5 miljoen belastingaangiftes binnen. Ben jij al begonnen?

Doe belastingaangifte voor 1 april en je wordt ‘beloond’

Al die miljoenen mensen gaat natuurlijk niet ‘zomaar’ vroeg beginnen met hun belastingaangifte. Wie zijn belastingaangifte voor 1 april inlevert wordt namelijk ‘beloond’: zij zijn de eersten die definitief antwoord krijgen van de Belastingdienst. De regeling is dat deze vroege vogels uiterlijk 1 juli antwoord hebben gekregen van de fiscus.

Slecht weer zet mensen aan tot belastingaangifte

Afgelopen donderdag waren er al ruim 4,5 miljoen belastingaangiftes binnengekomen bij de Belastingdienst. Dat is zo’n 300.000 meer dan vorig jaar! Nee, we zijn in dat jaartje niet ineens fanatieker geworden – het lag aan het weer, zeggen experts. De eerste weken van maart regende het veel, dus hebben we de tijd die we verplicht binnen doorbrachten goed gebruikt! Mooie bonus is natuurlijk dat deze ‘slechtweeraangiftes’ allemaal vóór 1 april binnen zijn.

Meer tijd nodig?

Lukt het je dit jaar niet om de belastingaangifte op tijd in te leveren? Dat is helemaal niet erg. Zorg wel dat je op tijd uitstel aanvraagt. Dit kan tot 1 mei!