Zoeken binnen deze site

nov
2010
14

Vrijmetselarij officieel goed doel

vrijmetselarij

De Orde van Vrijmetselaren hoeft geen belasting meer te betalen over ontvangen giften. De orde is vanaf deze week officieel ingeschreven als een goed doel. De vrijmetselaren hebben hiermee de status van ANBI (‘algemeen nut beogende instelling’) verworven.

Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers is al jarenlang een fel tegenstander van de maatregel om de orde bij de ANBI in te lijven. Begin deze week heeft hij zijn cassatieberoep bij de Hoge Raad herroepen.

ANBI

Instellingen krijgen recht op deze positie wanneer vastgesteld wordt dat zij zich voor minstens 90 procent inzetten voor ‘het algemeen nut’ van het land. Ook donateurs mogen hun giften aan de vrijmetselaren voortaan aftrekken van hun belasting.

Orde van Vrijmetselaren

De Orde van Vrijmetselaren is een eeuwenoud, semireligieus gezelschap en kent een sterk elitair karakter. Alleen mannen worden tot de orde toegelaten. Verschillende politici, filosofen en schrijvers behoren tot de orde. Nederland telt ongeveer 6000 vrijmetselaars.

22 reacties op “Vrijmetselarij officieel goed doel”

 1. Lekker vrijmetselen, snode plannen smeden, en er ook gewoon mee wegkomen, sterker nog gesteund worden.

  Weten we ook wie er bij de belastingdienst werken..

 2. Dit tast mijn vertrouwen in eerlijke belastingwetgeving aan.

 3. Dit is voorspelbaar, natuurlijk zijn de Iluminaten doorgedrongen in de belasting-wereld, what else?? Waar zijn ze niet de baas, het opperhoofd of, waar componeren ze niet hun NWO (new world order) in de muziek? ja alle grote artiesten zijn bezeken door roem en geld, film wereld? idem dito, politiek? tuuuurlijk, dan kan de belasting toch never nooit achterblijven en moeten wij onze verdiende geld aan de belasting droppen! Zodat zij alle macht kunnen blijven uitoefenen als wij te moe zijn om hier tegen in actie te gaan. En ja er is niets tegen te doen zij zijn te machtig en houden ons koest met voetbalwedstrijden. We mogen gokken, roken, drinken en drugs gebruiken zodat het normale volk beter in bedwang en te besturen is.

  Het ergste en trieste is dat 70% van de mensheid hier ook in trapt. Kijk maar eens om je heen als je morgen naar je werkt gaat. kijk eens naar de mens naast je in de bus, tram, trein of auto hoe sommigen als een bestuurde robot kijken. Ze hebben dezelfde uitdrukking van gelatenheid, berusting en we moeten weer. Een denkertje, waarom hebben leden van koningshuizen en andere machtige nooit kanker en leven ze tot hoge leeftijd?? Zouden sommige leefwijze en medicijnen alleen voorbehouden zijn aan de leden van vrijmetselarij? Nederland word wakker Belasting nu ook lid van de Illumineren? Meneer Frans Weekers ook gezwicht voor de grote verleidingen van de Iluminaten, Rainman Oh Rainman under ur bleu blue tax Umbrella!

 4. Zeker een voorstel van de VVD hoeveel van hun zitten er bij?

 5. Logisch toch, 4 (!) handen op een buik!!

  Als iedereen nu aan iedereen vraagt om aan de politiek, aan de vrijmetselarij EN aan de belasting WAAROM deze vrijstelling wordt toegekend (maw , WAT DOET de vrijmetselarij en WAAROM ) Dan krijgen we misschien een opheldering. Wie is gedisciplineerd genoeg om het daadwerkelijk ook te doen? Ik ga het doen ,

 6. De kerken en kerkelijke instellingen hebben ook de ANBI-Status. Sterker ze worden met de politieke partijen gesubsidieerd door de Staat der Nederlanden
  Is bidden voor een kruisje of psalmen zingen ook van algemeen nut?

 7. Ik woon in Portugal en hier hebben we net het schandaal dat de regerende partij relaties heeft met de vrijmetselarij. In het opinieweekblad ´Sabado` wordt breed uitgemeten hoe de vrijmetselaars op belangrijke functies zitten en zo op weg zijn naar de regerende groep, onder de oppervlakte. Niks geen goed doel.

 8. In Engeland is bij wet vastgelegd dat men, als men een functie bij de overheid bekleed, verplicht moet aangeven of men lid is van de vrijmetselarij om begunstiging te voorkomen of benadeling voor buitenstaanders.

 9. Nou ik vindt het wel goed dat het Vrijmetselaarsgilde extra inkomsten heeft dmv hun goededoel,want kijk mensen de vrijmetselaars zijn het wel die structuur brengen en weten hoe ze met geld omgaan kijk om je heen het is toch algemeen nut,Grtz:Tonny

 10. Waar kan ik me inschrijven om lid te worden? Klinkt stukken beter om zo te leven.

 11. houdt je mond en betaal maar gewoon doen we allemaal en ja de ene meer dan die ander ik ben die ene en je mond open trekken heeft geen zin. De agende is al besproken de die wordt gewoon door gezet straks 23 % en die buitenlanders laat ze maar komen ik ga we mijn prijzen aanpassen en dan kom ik niet uit met de BTW mooi verhaal kan ik en al mijn nederlandse broeders voor die mooie open grensen betalen maar wat zeur ik doen we al jaren en nog zitten we zo jajablabla bek houden en werken en betalen

 12. dacht dat die leden zelf genoeg geld hadden ???? en vragen aan de leden???

 13. tievus straal even gauw op
  Vuile opligters

 14. belastingen zijn zo wie zo een trukendoos van de gevallen ordes van het kwaad en duister om de sheople the people klootjesvolk te bestelen , het is een vette klapsigaar uit eigen doos alla deceptie formulieren brigade als je het mij vraagt !

 15. Weer opnieuw geschokt in de rechtstaat!

 16. dus dat heeft de illuminatie inmiddels ook voor elkaar. moet er toch een 33ste graad vrijmetselaar in een hoge positie zitten. en zo stap voor stap richting de new world order,die 90% van de mensheid wilt laten verdwijnen. zie de georgia guidestones op bijv. youtube

 17. 1) De vrijmetselarij of maçonnerie is een internationaal verbreide en regionaal gestructureerde broederschap van mensen die streven naar geestelijke en morele verheffing, onderlinge waardering en wederzijdse hulp. De vrijmetselarij is in wezen een filosofisch stelsel dat gebaseerd is op inwijding van de leden.
  2) Scientology (bijvoorbeeld) is een geestelijke beweging gebaseerd op het boek Dianetics uit 1950 dat is geschreven door de Amerikaan L. Ron Hubbard.
  Bron: Wikipedia

  Beide zijn instituten met opvallende overeenkomsten. Ze functioneren min of meer als een op basis van een religieuze clustergemeenschap met als goed doel de wereld te verbeteren.

  Toegegeven het heeft iets weg van paranormale zeep. Maar er gebeurd tenminste iets om de wereld te verbeteren.
  Om daar nu geld en/of subsidie aan te spenderen is eigenaardig.
  Bovendien geld uitgeven van andermans belasting geld wil iedereen wel.

 18. Geen belasting voordelen aan instituten orders van welk formaat, die de vrouw weigert

 19. Gewoonweg een slimme zet van een organisatie die werkt aan het verbeteren van jezelf. Is het jaloezie die al de tegenstanders van deze ANBI-wording fel doet reageren? Jaloezie is pas ‘slecht’. Ik heb hier niks op tegen.

 20. In plaats van de ANBI status moet de vrijmetselarij worden aangeklaagd wegens structurele eeuwenlange schending van de mensenrechten van vrouwen. Weg met deze achterhaalde obscurantistische orde van zielige mannen die nog in de middeleeuwen leven.

 21. Dit is een schande,.
  - Dienen geen algemeen nut, in tegendeel.
  - Zouden eerst openheid van zaken moeten geven over AL hun activiteiten en AL hun bronnen van inkomsten. Dat kunnen ze niet.
  - Moeten NU openheid geven over hun beloningsbeleid, incl. niet geldelijke “voordelen”.
  - Discrimineren vrouwen en dan druk ik me zeer zeer zeer voorzichtig uit. Een beetje vrouw wil hier niets mee te maken hebben.

  Overigens is niemand jaloers op Vrijmetselaars. Het zijn sneue types.

 22. Waarom is dat cassatieberoep bij de Hoge Raad teruggeroepen?

Geef een reactie