Zoeken binnen deze site

nov
2016
14

Verschillen in belasting tussen bepaalde groepen enorm

Belasting verschillen

Startende ZZP'er betaalt per jaar 10.000 euro minder dan arbeidsongeschikte met kind...

Berekeningen

Uit nieuwe berekeningen van de Belastingdienst, onlangs naar de kamer gestuurd door Staatssecretaris Wiebes, blijkt dat er een enorm verschil zit tussen de jaarlijks te betalen belasting van bepaalde groepen. De meest opvallende kloof zit tussen de arbeidsongeschikte met een kind van onder de 12 en de startende ZZP'er met eveneens een kind van onder de 12. Als beiden een bruto inkomen van 35.000 per jaar hebben, betaalt de arbeidsongeschikte daar 11.896 euro over, en de ZZP'er slechts 67 euro!

Korting

Dit grote verschil ontstaat door de vele kortingen waar de ZZP'er als starter aanspraak op kan maken. Zonder die kortingen zou deze ZZP'er alsnog zo'n 6000 euro belasting moeten betalen. Uit de cijfers blijkt dat ZZP'ers er sowieso het beste vanaf komen: ook een 'gewone' ZZP'er, zonder kinderen of starterskortingen, betaalt in dit model slechts 3700 euro belasting over zijn jaarlijkse inkomen van 35.000 euro.

2 reacties op “Verschillen in belasting tussen bepaalde groepen enorm”

  1. Door de korting kunnen ZZP’rs hun onderneming opbouwen, om zo genoeg om zet te genereren en te groeien. Na 3jaar houdt die enorme “korting” op en begin je goed met betalen! Langer termijn visie is dat die groep ZZP’rs de Wajong- uitkeringen kunnen opvangen, met alle belastingen die moeten worden betaald. daarnaast betalen ZZP’rs ook nog 21% BTW belasting (€ 7350,- bij € 35.000,-)

  2. Als ZZP-er heb je veel meer onkosten dan een arbeidsongeschikte. Auto, brandstof, kleding, verzekeringen. Sommige zijn afhankelijk van het weer. Geen huur/zorgtoeslag.. Enz.enz. Vind het een rare vergelijking !!

Geef een reactie