Zoeken binnen deze site

nov
2012
23

Tweede Kamer redt oldtimerliefhebbers van belasting

Oldtimer

Mensen die een oldtimer als hobby hebben en er maar weinig in rijden zijn gered. De vrijstelling van motorrijtuigenbelasting blijft voor die groep bestaan.

Motie

SP-Kamerlid Farshad Bashir had een motie ingediend om de oldtimerliefhebbers te beschermen tegen de belasting. Deze motie is aangenomen. De liefhebbers die gemiddeld niet meer dan een paar duizend kilometer per jaar afleggen, worden vrijgesteld van de motorrijtuigenbelasting.

Onderzoek ontduiken motorrijtuigenbelasting

PVV-Kamerlid Van Vliet diende een motie in die ook werd aangenomen. Deze motie vraagt het kabinet om te bekijken of buitenlanders die in Nederland wonen of werken via een burgerservicenummer kunnen worden aangeslagen voor de motorrijtuigenbelasting. Hierdoor moet de situatie verdwijnen waarin zeven op de tien arbeidsmigranten de motorrijtuigenbelasting makkelijk kunnen ontduiken omdat ze met een buitenlands kenteken rijden.

14 reacties op “Tweede Kamer redt oldtimerliefhebbers van belasting”

 1. YESSSSSSSSSSSSSSSSSss gelukkig kan ik mijn oude gebakkie nog houden. Pure liefde heb ik voor mijn busje en als er belasting geheven zou gaan worden, was het voor mij einde verhaal
  THANKSSSSSSSSSSS

 2. Natuurlijk kunnen ze voor 2014 helemaal niets met deze belastingregeling. Dat hebben ze al eerder geprobeerd en voor een deel is er ook al wel wat veranderd. Sowieso zijn auto’s van na 1986 niet helemaal meer belasting vrij, je moet de opcsnten, en de brandstof toelsag gaan betalen. En het word staffelgewijs af gebouw tot 30 jaar. Dus er veranderd al veel in de maatregel. Vermoedelijk zal er dan ook niet veel meer veranderen. Het enige wat er nog bij kan komen is dat de regeling mischien niet meer voor inport auto’s gaat gelden.

 3. Ik mkan geen begrip op brengen, dat er geen wegen belasting op old taimers wordt geheven, uit een uitlaat komt alleen maar rook en stank uit, niet goed voor het millieu.
  groetjes.

 4. Ach, F.C. Verbeek, uit uitlaten komt stank en lrook, uit sommige toetsenborden komt niet veel zinvols..
  Ga lekker op Rottumerplaat wonen oid.
  U rijdt lekker goedkoop en wegenbelastingvrij in uw hybride?
  Die dan weliswaar minder uitstoot, maar in het voortraject bijzonder schadelijk is voor het milieu?
  Om maar te zwijgen over de milieu-effecten van het opwekken van de noodzakelijke stroom?

  Het milieu interesseert bijna niemand, VOORAL de overheid niet.
  Dat blijt wel uit de onstane handel in emissie-rechten.
  Het gaat zaols gewoonlijk weer gewoon ordinair om geld.

 5. ja als naar maroko ga moet ik wel de TOL in frankrijk en spania betalen plus in nederland tijden mijn verblijf in moroko dus 3 keer in een korte tijd maar als een francman naar nederland komt dan rijd hij graatis .
  wat zijn we dom

 6. Mijn usa busje uit 1985 rijdt momenteel wegenbelastingvrij op lpg,milieuvriendelijk,maar per 1 januari 2014 moet ik er weer wegenbelasting voor betalen,770 euro per kwartaal.Dus dan maar de lpg installatie er weer uit,dan valt de auto onder een regeling dat ik er 125 euro wegenbelasting per jaar voor betaal en weer benzineuitlaatgassen door mijn uitlaat zonder katalysator uitstoot,Den Haag is slecht voor het milieu!

 7. Ik heb zelf een ford escort 1300 en weet uit levens ervaring te vertellen dat het milieu niet schaad.

  Eerder de uitstoot van aardgas.

  Ons land is klaar voor een nieuwe politieke partij Revolutionair Front !!!

  Menigeen heeft een gat in de hand en het volk kan gaan bezuinigen…

 8. hallo ik rijd ook olitimer

  omdat ik het minium verdien een een de wegenbelsting dan niet kan betalen maar wel verplicht moet rijden naar mijn werk omdat openbaar vervoer hier niet rijdt (en te duur is) heel fijn je word verplicht te werken en een auto te hebben om te werken maar net genoeg verdienen om te kunnen blijven rijden en te leven nou ik verkoop mijn auto wel stop met werk en dan maar een uitkering goede regeling tweede kamer

 9. dus Mercedes 280 s te koop bj 84 net gekeurd

 10. Wie o wie weet het laatste nieuws voor mijn oldtimer uit 1982? Moet ik nu voor mijn Mercedes 200d voorzien van roetfilter EN dieselkat. de volledige belasting gaan betalen per 1 januari 2014 ?

 11. Het wegennet in ons landje zit vol met kuilen en bulten waardoor de oldtimer vanzelf een keer door midden breken. Het zal ze dus een worst zijn bij de belasting of er nu geen belasting meer wordt geheven op oldtimers.
  En de uitstoot van de gassen heeft niets te maken met de aanleggen van een wegennet.

 12. Beste,
  middels deze moderne technologie m.b.t. Aangifte indirecte der belastingen vraag eigenlijk meer over ‘t huurwaardeeffect belastingen te doen verstrekken.
  In afwachting op u gunstige antwoord verblijf ik,
  namens deze,
  wiradimedja & partners bv i.o.
  Recherche- & adviesbureau.
  O.L.V. Sheikh Mr. Drs. Ir. Marijono H. Wiradimedja
  NL btw 125126281
  kkf utrecht 106666
  ingbank – Rabobank – vsbbank – abn-amro
  bankaccount GODO 829556
  bankaccount Bink-Bank 657324701
  bankaccount vsb-bank 893452025
  bankaccount RBC-Bank 1000315751

 13. Ben het niet eens met de tweede kamer, meestal zijn het met mensen met geld die oude auto,s bezitten. Wij ouderen moeten steeds maar inleveren , en mensen die oude luchtvervuilde auto,s hebben hoeven niks te betalen.

Geef een reactie