Zoeken binnen deze site

feb
2016
1

Persoonlijke gegevens openbaar door fout Belastingdienst

Belastingaangifte persoonlijke pagina

Technisch probleem zorgt ervoor dat mensen onterecht aan elkaar gekoppeld worden als toeslagpartner...

Gegevens

Door een fout van de Belastingdienst, die ervoor zorgt dat sommige mensen onterecht aan elkaar koppelt worden als toeslagpartners, zijn persoonlijke gegevens van sommige mensen openbaar gemaakt. Hierbij gaat het om onder meer de naam, geboortedatum en burgerservicenummer. Omdat deze pechvogels ineens een toeslagpartner hebben, kunnen ze bovendien honderden euro's mislopen doordat de Belastingdienst hen ineens ziet als tweeverdieners.

Onaanvaardbaar

De Autoriteit Persoonsgegevens vind het feit dat privacygevoelige persoonsgegevens met vreemden gedeeld wordt volledig onaanvaardbaar. "Zij zijn ervoor verantwoordelijk dat ze een systeem bouwen op basis waarvan het hele stelsel kan worden uitgevoerd, zonder dat mensen in de persoonlijke levenssfeer op een verkeerde manier worden geraakt". De Belastingdienst heeft van de Autoriteit Persoonsgegevens tot medio 2016 om de fouten goed te maken.

2 reacties op “Persoonlijke gegevens openbaar door fout Belastingdienst”

  1. Bij deze verzoek ik u om de enorm hoge huurverhogingen van de afgelopen drie jaar ongedaan te maken wegens het verstrekken van privacy gegevens aan de verhuurder die bovendien geen coorporarie is maar een investeringsmatschppij.

  2. Zwracam się z uprzejmą prośbą o wyjaśnienie sprawy dotyczącej zwrotu podatku za rok 2014 którego do dnia dzisiejszego nie otrzymałam i oczywiście żadnego pisma także.Mam nadzieję że ta sprawa zostanie w końcu wyjaśniona .
    Z poważaniem Monika D
    obrzyńska-Sokoluk

Geef een reactie