Zoeken binnen deze site

sep
2014
8

Ouderen gaan meer belasting betalen

ouderen gaan meer belasting betalen

Het Kabinet wil dat ouderen de komende jaren meer belasting en zorgpremie gaan betalen.

Ouderenkorting

Volgens onlangs uitgelekte plannen gaat het Kabinet de komende jaren meer belasting en zorgpremie vragen van Ouderen. De Ouderenkorting, een belastingkorting voor mensen in de AOW, zal omlaag gaan, en bovendien wordt de ouderenkorting bij vermogen volledig geschrapt. Het Kabinet moet deze maatregelen nemen omdat ze nog een financieel gat van 660 miljoen moeten overbruggen.

Ouderenbond: 'Schandalig'

Liane den Haan, directeur van ouderenbond ANBO geeft aan de plannen van het Kabinet 'schandalig' te vinden: "Deze ingrepen treffen wederom heel specifiek de groep gepensioneerden, een groep die de laatste jaren steeds vaker rode cijfers schrijft."

53 reacties op “Ouderen gaan meer belasting betalen”

 1. De zorgtoeslag is al erg gedaald, het ene jaar krijg je nog €95.00en het volgende jaar 2014 € 35.00.
  Wateren verschil!!!!!!

 2. L.S.
  Men spreekt van vermogen, wat is vermogen?.
  Wij hebben ons leven lang zo zuinig mogelijk
  geleefd en gespaard voor de oude dag.
  Ons sociale-kabinet steelt m.i.ervan op een
  nette manier o.a. via de huurverhoging en de eigen bijdragen van o.a de AWBZ, AOW, de WMO. enz.

 3. Ik is schandalig hoe dit deze regering omgaat met geld van de belastingbetaler.

  Naar het buitenland st,klaas spelen, en in eigen land de burgers,dus ook oudere plukken.

  De burger kan geen geld uitgeven wat hij niet heeft maar de regering wel.
  Ontwikkelingshulp, militaire actie,s naar het buitenland, die toch zinloos is.
  Geld voor heropbouw van lande die elkaar eerst plat gooien.

  En zelf hebben ze na een dag in de regering gezeten te hebben een wachtgeld regeling van 10 jaar.

  Laat ze als ze bezuinigen moeten, dit eerst uit eigen zak doen.

  p.versteeg. hilversum

 4. Hoelang mag deze diefstal doorgaan van de gepensioneerde mensen.
  Ronduit schandalig, en maar geld verkwisten en over de balk smijten en de oudjes het gelang laten betalen.
  Hoelang pikken wij dit nog met zijn allen dat deze twee partijen zakkenvullers.
  Van de partij van de armen en de partij van veelvuldig diefstal.
  Met de volgende stemronde zullen wij hier toch met zijn allen rekening gaan houden neem ik aan.
  Weg met dit kabinet!!!!!!!!!!!!

 5. Toen ik als 17 jarige bij de overheid in dienst trad werd mij een waardevast pensioen beloofd. De overheid toont zich in dezen onbetrouwbaar door hun voortdurende plukken van gepensioneerden. Ik bn inmiddels me verhuisplannen naar zuidelijke oorden en velen met mij.

 6. Toen ik als 17 jarige bij de overheid in dienst trad werd mij een waardevast pensioen beloofd. De overheid toont zich in dezen onbetrouwbaar door hun voortdurende plukken van gepensioneerden. Ik ben inmiddels met verhuisplannen naar zuidelijke bezig oorden en velen met mij.

 7. Door te korten op de pensioenuitkeringen heeft een groot gedeelte van de pensionados over de afgelopen 4 à 5 jaar al zo’n slordige 12 % minder inkomsten.
  Dit korten op de uitkeringen was nodig zeggen de geleerden, omdat de rekenrente niet meer kon worden gehandhaafd op het niveau van voor 2007. In dat jaar werd de pensioenwet op dit punt gewijzigd en werd er relatie gelegd met de veel lagere marktrente.
  Gevolg was dat de geesten rijp werden gemaakt om met als argument een lagere rekenrente leidt tot een (te) lage dekkingsgraad en dus mogen wij gewoon bij jullie pensionados deze korting toepassen.
  Nu is er weer een heldere geest opgestaan die uitgevonden heeft dat als je de vrijstellingen bij de inkomsten uit Box 3 weghaalt dat dat weer een smak geld zal opleveren.
  Voor deze inkomsten geldt evenwel onverminderd, dat deze 4 % rente zullen blijven opleveren. Wat gek, dat er in Den Haag nog niemand is opgestaan, met de kreet dat de feitelijke renteopbrengsten op dit vermogen gelet op de lagere marktrente best wel eens een stuk lager zijn?
  Ad Pistorius Haaren

 8. Ik vind dit een schandalige ontwikkeling. De pensioenen worden al jaren niet meer geindexeerd dus lopen wij ouderen al fors achter op de prijsontwikkelingen en nu ook nog de zorgpremie en belastingen verhogen voor senioren(!?), dit is wel een zeer bedenkelijke ontwikkeling. Ik krijg als gepensioneerde steeds meer het gevoel “niet gewenst” te zijn en voel me ook behoorlijk gediscrimineerd ten op zichte van de jongere generatie(s) die toch deze welvaart te danken hebben aan het 40-50 jaar hard werken van de huidige oudere. Het hele systeem en denkwijze van de huidige generaties is gebasseerd op consumeren, consumeren en nog maar eens consumeren en dan zijn wij ouderen wel erg lastig want wij consumeren steeds maar minder, maar als melkkoe kunnen worden we nog wel geaccepteerd oftewel gedoogd!!!

 9. Dit is toch werkelijk niet te geloven!
  Wat een inzicht. Het vel over de oren trekken van de senioren. Dit kan echt niet. De meest kwetsbare groep mensen die nauwelijks voor zichzelf kunnen opkomen zo hard te treffen! Ik wacht nu nog op het nieuws dat ze dozen gaan verstrekken aan de ouderen zodat ze daar in kunnen bivakkeren! Ik hoop dat het geheugen van die ouderen bij de verkiezingen nog goed genoeg is en zich kunnen herinneren wie ze dat geflikt heeft. En daar niet op stemmen! Dus niet op de regeringspartijen de PvdA, VVD en de gedoogpartijen D66, CDA en Cr. Unie.
  Wat blijft over ? Ouderenpartij en de SP Dat zijn de enigen die voor de ouderen nog opkomen. De rest moet zich diep gaan schamen!

 10. Bezuinigen oké, maar niet blijven graaien in de kassa van ouderen, leuk hè, deze mensen kunnen toch niet staken, wij zitten op fluweel !!!!
  En dat doet onze regering met droge ogen, stel huichelaars .

 11. Ben het er helemaal mee eens dat de ouderen momenteel in de “pishoek” zitten en daar zouden wij iets aan moeten doen! We moeten van ons laten horen! Van de politiek hoeven we helemaal niets te verwachten!!

 12. Meer dan 40 jaar gewerkt en keurig mijn belastingen betaald, met veel anderen aan de opbouw van Nederland gewerkt, zonder morren en met veel plezier.
  En dan is dit de dank van onze regering?
  Het plezier is over.
  Zij zijn weer een stem kwijt!!!!!!!!

 13. Onze sociale VVD regering plukt ons, die het land heeft helpen opbouwen op een gemene en achterbakse manier. Wij hebben gespaard voor onze oude dag en nu wordt die onmogelijk gemaakt door de heren in het pluche. Ze denken dat alle ouderen geld genoeg hebben om de mensen in andere landen lekker te spekken en daarmee de sier te maken bij collega’s bestuurders. Geef de rijken hier maar meer bonussen en verminderde belasting, dan maak je tenminste goede sier en kunnen er nog meer ” ärme” buitenlandse gelukszoekers lekker in luilekkerland komen niksen. Zo gaan de oude Nederlanders naar de “klote” en laat dat maar lekker toe. Ga de zorgpremie nog meer verhogen ten gunste van de heren bestuurders en verzorging komt wel na de dood, die steeds eerder moet komen. Weg met al die mensen, die ouder zijn dan 65, ze presteren toch niets meer.

 14. De p.v.d.a moet stoppen met op zorg
  en enkel A.O.W.te bezuinigen.Deze partij verlies steeds meer stemmen en
  het is niet meer de sociale partij die
  die ook voor de laagste inkomens staat.
  Het regeringsaccoord is niet goed
  af gesloten niet meer in voordeel van de sociale partij en ook huurslag en
  zorgtoeslag is omlaag gegaan met
  meer dan € 100,-.

  Peter Baas

 15. ben het met de vorige schrijvers eens het is schandalig om de ouderen extra te pakken die leveren al zo veel in geen wonder dat wilders zo groot word wat niet wil zeggen dat ik het daar mee eens ben maar hoe moeten de ouderen zich anders laten horen

 16. Wie kun je gemakkeler pakken dan oudemensen. Met de nieuwe maatregelen
  per 1 januari krijgen we dit jaar 1300 euro minder Geen mantelzorgtoeslag ,geen wtc korting 33%op de huishoud hulp geen zorgtoeslag en geen toeslag chronisch zieken voor mijn vrouw die volledig invalide is.
  We zouden er dit jaar toch allemaal op vooruit gaan

 17. Ik gun niemand iets slechts, maar deze regeringsverantwoordelijken, ik hoop dat ze een akelige ouderdom krijgen. Dat wens ik hun echt toe.

 18. Een manier om de voorgestelde hogere

  belastingen voor ouderen te dwars-

  bomen is het stemlokaal goed te

  gebruiken .

 19. Schandalig dat is wat ik ervan kan zeggen .Meer woorden wil ik er niet aan vuil maken bahh.

 20. Wat mijn vader vroeger zij over dit soort toestanden:
  Ze (het kabinet en ander politici) moeten hun
  ogen uit hun kop schamen om dit soort maatregelen te nemen. Stelletje onbenullen!
  Ze hebben alles, maar dan ook alles, aan de oudere genratie te danken.

 21. Op de regeringspartijen zal ik beslist niet stemmen. Ook D 66 niet,die lopen aan het handje van VVD.Maar wie dan wel.Wie komt nu echt op voor de ouderen?

 22. de regering moet zich de ogen uit het hoofd schamen wij zijn het zat om elke keer weer geplukt te worden. mijn man is een brit en heeft een engels pensioen en heeft er hard voor moeten werken hij word volledig kaal geplukt door de belastingdienst die dit nog leuk vind ook. hoe eerder dit kabinet weg gaat hoe liever het ons is. ook de belastingdienst is schuldig en moet hoognodig flink worden aangepakt wordenwant dit is niet normaal meer. we zouden zoals de ouderen en de uitkerings gerechtigen weigeren belasting te betalen het word tijd dat we er iets aan gaan doen.

 23. Er is maar een manier , met 30.000 of 40.000 man demonstreren, maar daar zijn Nederlanders te nuchter voor.
  Dus gaat niet gebeuren alleen als een paar mensen de knuppel in het hoenderhok gooien.

 24. Naast het schrappen van de ouderenkorting, die ze nu van plan zijn in te voeren, kampen we al met huurverhogingen, die het al praktisch onmogelijk maken om nog iets extra’s te doen met je AOW. Ik dacht, dat je maximaal 2/5 van je inkomen aan huur hoefde te betalen, maar bij de AOW is een huur van 70 euro toch ver daarboven?
  Wat de heren niet begrijpen is, dat de ouderen van tegenwoordig het liefst zelfstandig blijven zonder soesa van allerlei extra regelingen.
  Ik ben het eens met de reacties, dat ze de kosten in de zorg aan banden moeten leggen en voor de leek begrijpelijker moeten maken. Als ik een rekening van mijn zorgverzekering krijg voor een medische ingreep, heb ik er geen idee van of dat wel is uitgevoerd. Het zou fijn zijn, als de patiënt zelf ook kan controleren of de kosten wel juist gedeclareerd worden.

 25. Sorry, maar in mij reactie is bij de huur een 0 niet overgekomen. Ik bedoelde daar een huur van 700 en natuurlijk niet 70 euro

 26. Sinds die kwal met zijn enge smile aan de macht is gekomen heb ik vanaf het begin gezegd dat hij de lijkzakken voor de chronisch zieken die hier toch echt niet om gevraagd hebben en de meeste chronisch ziek zijn geworden door fouten van de doktoren wat heel snel onder tafel wordt geschoven als je daarover begint en de heren maar zich lekker laten rijden door prive chauffeurs en ladingen onkosten bonnen declareren of ze nog niet genoeg verdienen het is tijd dat dit kabinet heel snel valt, en dat onze oudjes het geld krijgen waarvoor ze hun hele leven hebben gewerkt, nee daar gaan de hoge heren liever van uit eten en op dure vakantie,s ze moesten zich schamen en ik hoop dat ze allemaal 1 uur de stekende pijn voelen die ik 13 jaar voel door artsen die bij een operatie in mijn zenuwen hebben gesneden , dan weten ze eindelijk eens hoe echte pijn aanvoelt en dan moet je ook nog eens terwijl je door de fout van de artsen je eigen medicatie betalen , in wat voor een land leven we eigenlijk????

 27. Ik ben sinds 1 Januari 2014 Nederland ONTVLUCHT !!!! Waarom ???? Omdat het land waar ik geboren ben en waar mijn ouders en grootouders en overgrootouders geboren zijn en GEWERKT hebben niet meer mijn land is, niet meer het land is waar ik kon rekenen op de zorg die ik dacht in 55 jaar werken ( zonder onderbreking ) zelf te hebben opgebouwd en VERDIEND !! Werkweken van 80 -90 uur waren in mijn beroepsgroep normaal Internationaal transport heeft niks aan werknemers die 40 uur beschikbaar zijn !! Voor dag en dauw de deur uit en als anderen al uren voor de televisie zitten, maar kijken of er ergens in het buitenland een ( veilige ) parkeerplek is om het vermoeide lijf rust te gunnen. Over 90 uur belastinginhoudingen en sociale lasten betalen, door je verdiende inkomen in een hogere belastinggroep komen, geen sociaal leven te hebben gehad ivm. je werk, ik ben er mijn hele werkzame periode voor gestraft !! Ik heb in de beginjaren van mijn beroep de handen uit de mouwen moeten steken om mijn vrachtwagen tot 30 ton goederen met de hand te moeten laden en lossen, pallets waren nog niet in beeld en laad en losplaatsen nog gelijkvloers, waardoor 2 herniaoperaties moeten ondergaan. Terwijl ik niet afhankelijk wil zijn van een of ander provinciaal ziekenhuis in mijn huidig verblijfsland ( Spanje ) heb ik een particuliere ziektekostenverzekering afgesloten, en betaal daarvoor 136,50 per maand, toch word op mijn inkomen uit mijn voorheen gelievde land per maand 225,- euro ingehouden zijnde AWBZ en andere bijdrage. Waarom of waarvoor ?? Mag dus ook niet mijn eigen weg kiezen voorwat zorg betreft, ook al betaal ik het zelf. Evenals vorige schrijvers heb ik de afgelopen jaren moeten inleveren in verband met de korting op pensioenen. Ben nu in mijn verblijfsland belastingplichtig, gelukkig, anders was de koek vlug op. Heb toch al eens overwogen gebruik te maken van de reintegratie-regeling, maar als ik de voorwaarden daaraan lees kan ik beter als asielzoeker terugkomen, krijg dan in ieder geval een voorkeurs behandeling en heb niet eens een zorgverzekering nodig om opgenomen of behandeld te worden. Ik ben nu 75 jaar en best nog ondernemend, ….. dus wie weet, de regering is geinformeerd !!!!!!!!

 28. Ik mis het kapitaal om een partij op te richten die ECHT voor de ouderen opkomt maar ik ben er zo maar toe in staat. U kent het spreekwoord “kunt U rekenen…….dan reken er maar op !!

 29. Jullie kunnen klagen wat jullie willen, ze doen toch hun ding en hebben SCHIJT aan de ouderen. Ben het met Frederiek Reiners eens.

 30. Hoe durven deze regeerders onder leiding van VVD voorman Rutte hun rotkoppen nog in het openbaar te laten zien.
  Het zijn allemaal zakkenvullers, en onbekwaam voor het werk wat zij doen.
  BAH regering RUTTE.

 31. In het beloofde land van bepaalde politici schuilt steeds vaker iets huichelachtigs.
  Kennelijk moet men eerst naar een hoorspecialist voor gehoorapparaat voordat men de eed van volksvertegenwoordiger aflegt ! Maar misschien is radicaler stemmen de juiste oplossing om de belasting wrevel van het volk aan het witte-boorden gilde kenbaar te maken.

 32. Laat Rutte eens 2 jaar van een AOW rondkomen, hij mag niet bijspijkeren van zijn spaargeld, wordt die kop van hem tenminste wat smaller, en dan verdwijnt die misselijke lach van hem ook uit beeld.

 33. We kunnen wel blijven klagen,dit haalt niets uit,alleen maar negatieve energie.
  We hebben tijd genoeg en kunnen ook tot actie overgaan,b.v snelwegen blokeren,langzaam rijden op de snelwegen,gezamenlijk gaan claxoneren op een bepaald tijdstip en bepaalde plek.
  Misschien willen degene welke 40 jaar veel geld van ons hebben opgestreken ,ik bedoel de vakbond dit wel organiseren samen met een politieke partij welke hiervoor veel stemmers krijgt.
  dus Partij voor de ouderen en SP doe je werk.
  De pvda sluiten we uit, heeft alleen maar begrip voor allochtonen.

 34. In Groningen zeggen we ze hebben
  koppen van tien kilo maar geen ons
  verstand.
  Het zijn weer de mensen waar ze
  de minste weerstand van verwachten.
  Al vast bedankt Rutte en Samson.

 35. Ik ben 73 en heb alleen AOW en 40 euro pensioen, mijn pensioen gat is al door het rijk gestolen, ik kwam in de WAO terecht door een ongeluk en ze hebben mijn pensioen niet door betaald dus heb ik het nu arm ben invalide, als ik de gemeente Den Haag niet had, had ik nu niet eens te eten, maar dat word ook minder de gemeente moet ook bezuinigen. Geef maar de euthanasiepil leg ik hem vast klaar scheelt geld voor jullie en ik ben er af.

 36. Dit land is verziekt de rijke en asielzoekers krijgen steeds meer en wij A.O W ers krijgen steeds minder .kom je als buitenlander huisje staat klaar geld krijgen ze ook nog en wij die ons hele leven betaald hebben worden nu alleen maar gekort.het geld in ons land wordt verkeerd besteed geef een minister eens 1 maan aow kijken wat hij dan zegt

 37. Vanaf 2009 is het pensioen niet aangepast.
  De prijzen in de winkels e.d. zijn wel verhoogd.
  Nu krijg ik bericht dat het pensioen hoogstwaarschijnlijk verminderd wordt.
  Bovendien lees ik dat de ouderen korting ook al naar beneden gaat.
  Ik heb uitgerekend dat ik vanaf 2010 netto € 50,00 per maand minder pensioen krijg.
  Ook nu met de verlaging van de ouderen korting ga ik dus ook achteruit.
  Ik vind dit een schandelijke oplossing om het tekort van de politiek via de gepensioneerde in te pikken.
  Door J. Smits 280116

 38. Geheel met alle vorige schrijvers eens. Het is wel duidelijk hoe een groot deel van de ouderen over het “ouderenbeleid” van deze regering denkt!
  Kamerleden en regering die alleen kunnen beargumenteren dat de belastingen maar verhoogd moeten worden als ze hun stokpaardjes niet kunnen financieren moeten eerst zelf maar naar modaal worden gekort en zeker geen wachtgeld bij vrijwillig vertrek.

 39. De ouderen kunnen klagen wat ze willen als deze ouderen niet in staat om zich te organiseren in een partij of iets dergelijks,
  gaat er niets gebeuren en worden nog verder uitgekleed door de nl regering. Die gaan over lijken.
  Die nu aan de beurt zijn, zijn de in het buitenland wonenden nl gepensioneerden. Deze worden vanaf 1 jan.2015 in de inkomsten belasting een oor aangenaaid met de 90% regeling die afgeschaft wordt. Een regeling die van toepassing is op de wonenden in Deutschland. Verplicht belasting in NL betalen zonder enige aftrek. [heffingskorting, hypotheek etc.] Het naar het buitenland vluchten moet men wel kunnen betalen, anders heeft dat geen zin.
  WJ Boer Deutschland 1-3-2016, 16.22.

 40. En weer worden we door het geboefte uit den Haag genaait.Lekker zo door gaan Haagsebluf jullie komen er straks met de volgende verkiezing wel achter.Van mij mag dit zootje per direckt wel opstappen die hufterige graaiers.Pak die vette oprot premies maar eens een keer aan en die onbeschofte wachtgeld[diefstal]regelingen.LAAT ONS DE A .O .W .ERS MET RUST. En laat de nieuwe Nederlanders ook hun bijdrage leveren, doormidden van een soort studieschuld net zo als dat bij onze studenten geregeld is.Wij worden aan alle kianten kaal geplukt Hou daar gvd eens een keer mee op!

 41. In juli 2014 riep en klaagde onze Haagse elite dat de bodem van de schatkist,ons geld van de belastingbetaler dus,in zicht was.Oh oh oh dat hebben we moeten horen van de Haagsebluf.Sinds de instroom van de nieuwe ongecontroleerde nederlander is het ineens oorverdovend stil ineens weer volop geld.hier een tig miljoen daar een tig miljard.Ja Rutte 1 en 2 blijf het domme volk maar voor liegen. Den Haag kan mi allenj weer aan het lachen krijgen als ze zo snel mogelijk naar de koning stpappen.Bij voorbaat daarvoor al vast gefeliciteerd

 42. HAAGSE LIJKEPIKKERS

 43. HAAGSE WETTELIJKE GEREGELDE DIEFSTAL

 44. Ik ben 78 jaar en lees alleen maar over ouderen. Wanneer lees ik eens iets over niet ouderen, degene die boven de 16 jaar, vroeger moesten werken of echt “studeren”.? Nu zitten ze op school “studeren” en krijgen een uitkering”(lening) soms tot 26 jarige leeftijd en de oudjes maar inleveren. Studeren is niet het zelfde als “op school zitten”,Vraag je eens af wat je bijdraagt aan de samenleving in plaats van “waar heb ik recht op”.
  Pieter

 45. Misschien is de tijd rijp voor een echt sociaal nieuwe politieke partij, zoals de 5 steren party in Italië. Dit is een succesvolle party die letterlijk opkomt voor de bevolking. Afgelopen met gebroken beloftes, en klaar met eigen belangen. Een partij die echt werkt voor de gemeenschap., en jou niet gebruikt als stemvee.

 46. Wie niet steelt of erft moet werken tot hij sterft
  En ik ben er inmiddels achtergekomen dat ook zo is Na 50 jaar werken en je wijs laten maken dat je een mooie oude dag zou hebben < de grootste leugen die ooit gedaan is
  Ga maar weer aan het werk voor een uitzendburo voor ouderen hoe dom kun je wezen
  Nog meer belasting betalen zeker Nooit

 47. alternatieven voor bezuinigingen en oplossingen naar draagkracht
  (1) wachtgeld afschaffen
  (2) Bonussen afschaffen
  (3) geen AOW en kindergeld voor rijken en die ook nog een rij huizen bezitten
  (4) geen geld naar het buitenland er word genoeg geld gegeven O A via loterijen als postcode loterij etc.
  (5) eigen bijdrage en zorgpremie omlaag voor de minima en uitkeringtrekkers
  (6) belastingbrieven in een envelop,en niet in de dure maanden sturen aan de belastingplichtigen
  (7) huur,energie omlaag
  (8) nieuw systeem voor toeslagen invoeren
  toeslagen sturen naar woningverhuurders en zorgverzekeraars die dan wettelijk en verplicht moeten korten (is een besparings systeem en veel goedkoper en rompslomp
  (9) terug naar het ziekenfonds, en betaling naar draagkracht
  (10) zorgverzekering voor de rijken !! en zorgfonds voor de minima
  (11) beter na checken of regeringsleiders wel geschikt zijn voor zo een post,want nu zijn velen dat niet !!!

 48. nu zitten in deze regering mensen met een ziekelijk brein en slecht gedachten goed,
  en willen mensen die niet geschikt zijn en verkeerd denken er in komen
  wij zien het niet zitten met mensen als Sylvana Simons en Jesse Klaver en Alexander pechtold
  en ook zeer zeker niet met die personen van de DENK partij die niet normaal kunnen denk(en)

 49. waarom krijg je wanneer je een aanvraag in dient geen bericht.
  Het beleid is zeer slecht voor ouderen .

 50. ja wij alleen maar klagen,klagen,klagen
  en nooit echt er iets van maken
  want ervalt niets te doen wij leven in een land van moderne slavernij. zou je echt iets willen doen dan wordt je gesanctioneerd.

 51. ja wij kunnun alleen maar klagen,klagen,klagen
  en nooit echt er iets van maken
  want ervalt niets te doen en dat weet iedereen die in Nederland leeft. wij leven in een land van moderne slavernij. zou je echt iets willen doen dan wordt je ontmoedigt en anders gesanctioneerd.

 52. het zijn gewoon tering honden zeker die rutte op pleuren durft ook nog te zeggen dat het in Nederland beter gaat ja ja alleen in zijn zak achterlijke gek

Geef een reactie