Zoeken binnen deze site

jul
2015
13

Nederland gaat belasting betalen over ontwikkelingshulp

ontwikkelingshulp belasting

Nederlanders gaat belasting betalen over ontwikkelingsgeld dat via partnerlanden uitgegeven wordt...

Ploumen

Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft vandaar in een interview met Trouw aangegeven dat Nederlanders belasting moeten gaan betalen over ontwikkelingshulp. Nederland vroeg eerst altijd nog vrijstelling van btw en invoerheffingen als Nederlandse projecten in ontwikkelingslanden materialen uit Nederland haalde. De opbrengsten gaan gebruikt worden voor armoedebestrijding in ontwikkelingslanden. Noodhulp zal trouwens wel belastingvrij blijven, benadrukt Minister Ploumen.

4 reacties op “Nederland gaat belasting betalen over ontwikkelingshulp”

  1. De burgers betalen zich al blauw aan allerhande zaken. Bert Koenders van de PvdA en EU promotor van economische-zaken wil ons kennelijk overal aan mee laten betalen. Laatst nog een omstreden subsidie bijdrage van een half miljoen. Dit als steun en oprichting voor een propaganda-zender in Polen tegen de Russen. Mogelijk ook de invoering van extra huizenbelasting om de verschillen kleiner te maken die bij de modale armen al heel klein zijn. Niet om het een of ander, Bert, hoe sympathiek je bent, het is nu wel genoeg geweest!

  2. Hier nog een boodschap aan Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Laat de burgers voortaan de keuze, doormiddel van doelbelasting, bepalen waaraan ze belasting willen betalen. Dit kan eenvoudigweg via een referendum en/of enquête !

  3. Maak je niet druk. Je bent een melkkoe en blijft dat. Wees blij, dat je nog mag lachen zonder dat het iets kost

  4. Gaarne verneem ik, Wiradimedja Marijono, adviseur, geboren op zeventien October negentienhonderd en zevenenzestig te Paramaribo Republiek Suriname, fiscale nummer: 125126281, ingbankaccount: :-) nl 21 ingb 0657324701, u met ‘t beleeft verzoek mij m.b.t. teruggave belastingen te doen verstrekken.

    bijvoorbaat dank.
    Vriendelijke groeten1 van Suriname.

Geef een reactie