Zoeken binnen deze site

apr
2016
4

Al ruim vijf miljoen aangiftes binnen

belastingaangifte 2016

Vooral tijdens paasdagen veel aangiftes...

Drukte

Het was druk op de site van de Belastingdienst de afgelopen week. Men besloot zoals verwacht vooral in het Paasweekend hun aangifte te doen, wat leidde tot overbelasting van de website. Tot nu toe is 83% van alle aangiftes via Mijn Belastingdienst ingevuld. 5% kwam via de speciale app binnen, en 12% werd via de software van een intermediair verstuurd. 0,02% van de aangiftes gingen tot nu toe op de 'ouderwetse', papieren manier.

Uitstel

Wie er zeker van wil zijn dat ze voor 1 juli antwoord van de fiscus krijgen na hun aangifte, heeft nog tot 5 april om de aangifte te versturen. De uiteindelijke invuldatum van 30 april blijft staan. Wie alsnog om uitstel wil vragen, moet dit voor 1 mei doen.

4 reacties op “Al ruim vijf miljoen aangiftes binnen”

 1. voor dat je bij de website en dat is toch nog wel lastig
  Voor dat je word herkend
  en als het dan zover is gaat het wel snel .
  ,en makkelijk ;;;
  Maar waarom kan ik het niet uitdraaien???
  ik krijg wel in)(op papier dat het een beschermde site is van de belasting dit staat aan de rand van het papier maar ik krijg niets op het papier .
  M.V.G. een betaler .

 2. Aanslag nr.0762.75.103.H06.Bedrag 68,-.In 2014 op 26-03 heb ik dit bedrag gestort op een verkeerd kenmerk nr..Ik dacht het gehele jaar 2010 voor de belasting afgesloten te hebben.Op 29-07-2016 kwam er een brief van het Land.Inc.Centr.kenmerk.762.75.103 dat ik dat bedrag niet betaald had.Na tel.contact bleek het op een verkeerd kenmerk gestort te zijn en niet meer te traceren.Ik moet nu dat bedrag binnen 10 dagen terug betalen maar kan dit nu niet.Mijn 4 kinderen logeren een deel van de vakantie bij mij en er is nu geen geld.Mag ik het bedrag in twee keer betalen samen met het bedrag 233,-dat ik elke maand als aflossing betaal dat zou dan twee keer 267,- worden.Ik zou er erg door geholpen zijn,zeker ook omdat ik dit totaal niet verwacht had en er van overtuigd was dat ik alles keurig had betaald.
  mvg M.Lemmens

 3. ik wil betalingsregeling

 4. beschikkingsnummer T.6.00131

Geef een reactie