Zoeken binnen deze site

Schenking

Schenkbelasting

Wanneer u in Nederland een schenking doet kunt u niet om bepaalde belasting regels heen. De belasting regels op het gebied van schenkingen worden ook wel schenkbelasting genoemd. Een schenking is iets wat u aan een ander geeft waar niks tegenover staat. Hier moet uiteindelijk degene die de schenking ontvangt, schenkbelasting over betalen. Een schenking vindt meestal plaats in de vorm van geld, maar een schenking kan ook voorkomen in de vorm van bijvoorbeeld een woning. Wanneer u een schenking ontvangt hoeft u niet altijd belasting te betalen. Uitzonderingen zijn wanneer de schenker niet in Nederland woont of wanneer de schenker de schenkbelasting betaalt. Ook geldt er voor een bepaald bedrag een algemene vrijstelling en een vrijstelling voor schenkingen van ouder aan kind.

Recht van successie

Wanneer een naaste of een familielid is overleden krijgt u te maken met verschillende soorten belastingen. Ten eerste krijgt u te maken met de inkomstenbelasting van de overledenen en de belasting voor het recht op de erfenis. Wanneer iemand komt te overleden hoeft hij/zij niet langer inkomstenbelasting te betalen; hiervoor moet een aangifte gedaan worden. Wanneer u een erfenis ontvangt dient u hier belasting over te betalen. Deze belasting wordt ook wel recht van successie genoemd. De erfgename krijgt hier automatisch bericht van. Dat gebeurd meestal zo’n vier maanden na een overlijden. Voor belastingadvies omtrent de schenkbelasting kunt u onder andere terecht bij een belastingadviseur.

http://www.thedreampainter.com hermes replica http://www.simondeli.com http://www.weeklyleak.com replica handbags hermes replica http://www.transglobalcm.com hermes replica https://www.9replicabag.com replica bags replica handbags http://www.fasc.net replica hermes hermes replica iphone cases cheap jewelry wholesale jewelry sex toys cheap sex toys human hair wigs cheap nfl jerseys cheap jerseys hermes replica replica hermes http://www.gretel-killeen.com http://www.replicaaa.com replica handbags cheap canada goose