Zoeken binnen deze site

Aftrekposten

Aftrekposten belasting

De aftrekposten zijn de bedragen die van het belastbaar inkomen afgehaald mogen worden. In Nederland dient iedereen die werkt belasting te betalen over een deel van zijn inkomen. Het inkomen wordt verdeeld in drie boxen, het deel dat in de eerste box terecht komt wordt ook wel het belastbaar inkomen genoemd. Over het belastbaar inkomen dient u in Nederland belasting te betalen. Er zijn echter bedragen die van het belastbaar inkomen afgetrokken mogen worden. Deze kosten worden ook wel aftrekposten genoemd. Onder aftrekposten vallen bijvoorbeeld de arbeidsgerelateerde kosten, zoals de reiskosten die u maakt wanneer u tussen woning en werk dient te reizen.

Aftrekposten woning

Nederland kent een belastingregel op het gebied van hypotheken en hypotheekrente. De hypotheekrente is ontstaan om zo het aanschaffen van een woning aantrekkelijker te maken. De hypotheekrenteaftrek is een van de bekendste aftrekposten waarmee u uw belastbaar inkomen kunt verlagen. Wie in het bezit is van een eigen woning heeft in Nederland dus het voordeel dat zij hun hypotheekrente kunnen aftrekken van hun belastbare inkomen.

Aftrekposten belastingaangifte

U dient uw aftrekposten op te geven in het jaar dat deze uitgegeven zijn. Op deze manier kunnen de aftrekposten afgetrokken worden van het belastbaar inkomen waarna u vervolgens minder belasting hoeft te betalen over een deel van uw inkomen. Hiermee bespaart u dus geld.

Meer informatie over aftrekposten kunt u vinden bij de Belastingdienst of u kunt belastingadvies inwinnen bij een belastingadviseur.

http://www.thedreampainter.com hermes replica http://www.simondeli.com http://www.weeklyleak.com replica handbags hermes replica http://www.transglobalcm.com hermes replica https://www.9replicabag.com replica bags replica handbags http://www.fasc.net replica hermes hermes replica iphone cases cheap jewelry wholesale jewelry sex toys cheap sex toys human hair wigs cheap nfl jerseys cheap jerseys hermes replica replica hermes http://www.gretel-killeen.com http://www.replicaaa.com replica handbags cheap canada goose