Zoeken binnen deze site

Belasting aangifte 2009

Het is weer tijd om de aangifte voor te bereiden voor het afgelopen jaar. Is 2009 voor u het eerste jaar dat u aangifte gaat doen, of wilt u zeker weten dat u het maximale uit uw aangifte van 2009 haalt? Dan helpen wij u vast een handje op weg.

Benodigde papieren

Om uw belasting aangifte van 2009 in te vullen moet u de volgende papieren bij de hand hebben:
  • Uw BSN (burgerservicenummer) / sofinummer
  • Gegevens over uw inkomen(s), denk hierbij aan uw jaaropgaaf.
  • Afschriften van uw bank
  • Bonnetjes van de aftrekposten
  • Bij digitaal aangifte doen: uw DigiD inlogcode
Let op! Wanneer u in het bezit bent van een eigen woning dient u ook de WOZ-waarde met waardepeildatum van 1 januari 2008 bij de hand te houden.

Elektronisch aangifte doen

Met het aangifteprogramma van 2009 kunt u uw aangifte elektronisch indienen. Wanneer u uw belasting aangifte elektronisch invult, dient u in het bezit te zijn van een DigiD inlogcode. Wanneer u afgelopen jaren uw aangifte ook al elektronisch hebt ingevuld, en gebruik gemaakt heeft van een DigiD inlogcode kunt u deze ook dit jaar opnieuw gebruiken.

Heeft u nog geen DigiD inlogcode? Kijk op de website van DigiD om een inlogcode aan te vragen. Vanaf 1 maart 2010 kunt u gebruik maken van de service van de belastingdienst: de vooraf ingevulde aangifte. Hierbij worden de gegevens, die de belastingdienst in 2009 over u heeft verzameld, alvast voor u ingevuld. Wanneer u het aangifte programma download, wordt er gevraagd of u gebruik wilt maken van deze dienst.

Aangifte doen op papier

Wanneer u liever uw belasting aangifte voor 2009 op papier invult kunt u verschillende formulieren bestellen of downloaden en uitprinten. Om uw aangifte op papier in te dienen kunt u het E-, P-, T- of Tj-formulier invullen.

Veranderingen

Vanaf 1 januari 2009 zijn er een aantal punten betreft de inkomstenbelasting veranderd. Het gaat hierbij om de aftrek van de ziektekosten, lijfrente, eigenwoningforfait, ouderschapsverlofkorting en heffingskortingen. Tevens zijn de tarieven van de inkomstenbelasting en de premie volksverzekeringen gewijzigd.

Hulp nodig?

Hebt u hulp nodig bij het invullen van uw belasting aangifte? Door het lezen van een boek kunt u meer halen uit uw aangifte. U hebt geen tijd om zich te verdiepen door middel van een boek? Dan kan een belastingadviseur een oplossing zijn. Vaak kunt u voor € 50, - à € 75, - al uw aangifte laten verzorgen. Een goede adviseur verdient zichzelf vaak meteen terug. U hebt geen behoefte aan advies of boeken? Dan verwijzen we u graag door naar het aangifte programma van 2009.

http://www.thedreampainter.com hermes replica http://www.simondeli.com http://www.weeklyleak.com replica handbags hermes replica http://www.transglobalcm.com hermes replica https://www.9replicabag.com replica bags replica handbags http://www.fasc.net replica hermes hermes replica iphone cases cheap jewelry wholesale jewelry sex toys cheap sex toys human hair wigs cheap nfl jerseys cheap jerseys hermes replica replica hermes http://www.gretel-killeen.com http://www.replicaaa.com replica handbags cheap canada goose